Metro-portal.hr

objavljeno 29.08.2011. 19:51:00
FILMSKA REVIJA

Peto izdanje Filmomanije održavat će se istovremeno u tri grada

Revija dobrog filma i u svom petom izdanju tijekom 12 dana donosi 20-tak najkvalitetnijih filmskih ostvarenja s najvažnijih svjetskih filmskih festivala

Fotografija vijesti

Ovogodišnja će se Filmomanija - revija dobrog filma održati između 21. rujna i 2. listopada, i to istovremeno u tri grada - Osijeku, Zagrebu i Splitu, prenosi Hina.

Revija dobrog filma i u svom petom izdanju tijekom 12 dana donosi 20-tak najkvalitetnijih filmskih ostvarenja s najvažnijih svjetskih filmskih festivala.

Od za sada potvrđenih filmova iz programa u Continental filmu izdvajaju prvi nezavisni film snimljen u 3D tehnologiji redatelja Wima Wendersa "Pina 3D", novi film redatelja Gusa Van Santa "Nespokojni" te dobitnika nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu ove godine "Dječak s biciklom" braće Dardenne.

S posljednjeg Venecijanskog filmskog festivala dolaze nam "Posljednji cirkus" Alexa de la Iglesie (dobitnik nagrade za najbolju režiju i scenarij), "Ubojstvo iz nužde" Jerzyja Skolimowskog (Posebna nagrada žirija, nagrada za najboljeg glumca), te novi filmovi Toma Tykwera ("Troje") i Francoisa Ozona ("Trofejna žena").

S posljednjeg filmskog festivala u Cannesu stižu već prije spomenuti filmovi braće Dardenne i Gusa Van Santa", navodi u priopćenju Continental film.

Od ostalih filmova koji će biti prikazani u sklopu najnovije Filmomanije u Continental filmu izdvajaju i dramu "Tajni život kućnih pomoćnica" (The Help) redatelja Tatea Taylora, koja već nekoliko tjedana zauzima prvo mjesto najgledanijih filmova u SAD-u i do danas je utržio preko 100 milijuna dolara, navodi se u priopćenju.

29.08.2011. 19:51:00
http://metro-portal.hr/peto-izdanje-filmomanije-odrzavat-ce-se-istovremeno-u-tri-grada/62690/