Metro-portal.hr

objavljeno 23.12.2009. 13:34:37
ATP TURNIR

Peti PBZ Zagreb Indoors u Domu sportova od 1. do 7. veljače

Do sada je ovaj turnir uvijek imao Hrvate u finalu i nadam se da će tako biti i sada, rekao je Ivan Ljubičić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/Cropix)

Peto izdanje ATP turnira PBZ Zagreb Indoors održat će se u zagrebačkoj dvorani Doma sportova od 1. do 7. veljače, a na njemu će nastupiti najjači hrvatski tenisači, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare održanoj u hotelu Westin u Zagrebu.

Branko Horvat, direktor turnira, izrazio je veliko zadovoljstvo da se unatoč krizi, a zahvaljujući potpori Grada Zagreba i glavnog sponzora PBZ Carda, turnir vrijedan 450.000 eura ipak može održati. Tu su i drugi sponzori - Opel, ALKA, HEAD, Badel 1862, Koncept, dodao je Horvat.

Prema njegovim riječima, na turniru će opet igrati najbolji hrvatski tenisači.

"To nam je bio prioritet i opet smo uspjeli u tome. Marin Čilić, najbolje rangirani hrvatski tenisač, dolazi braniti naslov, Ivan Ljubičić je prvi pobjednik turnira, a on je i više od igrača jer je pridonio da turnir bude stalno na ATP listi. Dolazi i Ivo Karlović koji nije prošle sezonu bio u formi kao ranije, ali se nadamo da će se to popraviti", kazao je Horvat, dodajući da "na žalost, Marija Ančića nema jer mu je ovaj turnir mjesec dana prerano, on će u vrijeme turnira igrati manje turnire i challlengere, ali ako poželi njemu su vrata uvijek otvorena".

Što se tiče stranih tenisača, kazao je Horvat, nema zvijezda, ali ima dobrih tenisača.

"U prvom redu tu je najbolji Austrijanac Juergen Melzer (28), koji na žalost ne odgovara našima. Zatim, tu su drugi i treći srpski tenisač Viktor Troicki (29. na ATP ljestvici) i Janko Tipsarević (38), te Francuz Arnaud Clement (63)", dodao je direktor turnira.

"Želja nam je da naši budu u finalu. Ova su imena jamstvo da to neće biti lako i da će turnir biti zanimljiv", istaknuo je Horvat.

"Dobro je da se nastavlja tradicija za koju bi šteta bilo da je nema. Do sada je ovaj turnir uvijek imao Hrvate u finalu i nadam se da će tako biti i sada", kazao je Ivan Ljubičić koji je bio nazočan na konferenciji za novinare.

"Po imenima nema vrhunskih imena, ali igrat će se vrhunski tenis. Nama neće biti jednostavno, ali se nadam da ćemo pokazati da spadamo u elitu", dodao je Ljubičić.

Što se tiče pozivnica, Horvat je rekao da su kandidati za njih u prvom redu hrvatski mladi tenisači - Ivan Dodig, Antonio Veić i Roko Karanušić, a od stranaca samo ako se jave neka zvučna imena.

U glavnom dijelu turnira nastupit će 32 tenisača, a u kvalifikacijama također 32, dok će u glavnom dijelu turnira za parove nastupiti 16 tenisača. Kvalifikacije se igraju od 30. siječnja do 1. veljače iduće godine. (hina/metro-portal)

23.12.2009. 13:34:37
http://metro-portal.hr/peti-pbz-zagreb-indoors-u-domu-sportova-od-1-do-7-veljace/29243/