Metro-portal.hr

objavljeno 27.09.2013. 15:42:00
KONCERTI

Peter Gabriel sljedeće subote u Kombank Areni

Ne zaboravite na Gabriela, jedva smo dočekali da dođe, pa je preseljen u blizinu, karata još ima pa požurite

Ovaj se koncert ne propušta
Ovaj se koncert ne propušta (Peter Gabriel)

Peter Gabriel nastupa 5. listopada u beogradskoj Kombank Areni, na koncertu koji je trebao biti održan u zagrebačkoj, ali je zbog poznatih problema premješten u Beograd. 

U sklopu turneje "Back To Front" Gabriel natupa s originalnom postavom benda i predstavlja album So koji je izdan još 1986. i osvojio je niz međunarodnih priznanja. Samo u SAD-u, album je prodan u 5 milijuna primjeraka, te je rezultirao velikim hitom 'Sledgehammer' koji je i dan danas najizvođeniji video u povijesti emitiranja MTV-programa. No kada je Peter u veljači 1985. godine počeo raditi na ovom albumu, petom u njegovoj karijeri, nije niti slutio koliki će eksplozivan i trajan utjecaj ostaviti na pop glazbu.

Album "So" pun je glazbenih uspješnica kao što su 'In Your Eyes' pjesma koja je obilježila film Cameron Crowea 'Say Anything'nezaboravan duet sa Kate Bush 'Don't Give Up', te je ostvario suradnju sa nizom uglednih glazbenika poput Lori AndersonStewart CopelandDaniel LanoisJim KerrBillLaswell i Nile Rodgers.

Opisujući stvaranje albuma na svojoj web stranici Gabriel je izjavio:

"Mislim da smo znali I tada da je album odličan. Nisam bio nepoznat umjetnik, iza mene su bili hitovi poput Shock The Monkey, Games Without Frontiers i Solsbury Hill, ali nakon svakog hita namjerno bi se vraćao u sjenu. 'So' je bio kraj ideje da budem neki tip kultnog umjetnika uz rub glavnih glazbenih krugova, pogotovo u Americi. Više nije bilo opcije za zabljesnuti, te se kasnije sakriti u sjeni."

25.godišnjica albuma "So "daje nam mogućnost istražiti kako je album nastao, te koje se životne priče nalaze iza svake pjesme. Pjesme su godinama sazrijevale i evoluirale, a sa izvanrednim nastupima uživo turneja" Back to Front" dobila je posebnu notu.

"Vrijeme ostavlja neizbrisiv pečat na svemu. Kada se okrenete unatrag više ne možete proživjeti prošlost, ali možete kružiti oko nje, otvarati stare uspomene i povremeno uhvatiti miris nekog mjesta gdje si živio." (Peter Gabriel)

Ulaznice za koncert možete kupiti izravno na stranicama Kombank Arene

27.09.2013. 15:42:00
http://metro-portal.hr/peter-gabriel-sljedece-subote-u-kombank-areni/80721/