Metro-portal.hr

objavljeno 03.03.2018. 10:29:00
KRATKE SLIKE

Peter Burr na Kratkim slikama

Služeći se animacijom kao polazišnom točkom, stvara kratke filmove, galerijske instalacije, performanse i virtualnu stvarnost, te se nalazi na samom vrhu suvremene animacije

Peter Burr je majstor animacije
Peter Burr je majstor animacije (Kultura promjene)

Bruklinski umjetnik Peter Burr majstor je kompjuterske animacije i tvorac zamršenih svjetova koji meandriraju isprepletenim prostorima filmskoga platna i kompjuterskog ekrana. Njegovi su radovi prikazani na festivalima (Documenta, IFFR...) i u galerijama diljem svijeta (MOMA, Centre Georges Pompidou...).

Služeći se animacijom kao polazišnom točkom, stvara kratke filmove, galerijske instalacije, performanse i virtualnu stvarnost, te se nalazi na samom vrhu suvremene animacije. 8. ožujka u 19:30 Peter Burr gostuje na Kratkim slikama u MM centru, a u sklopu europske turneje, gdje će uz projekciju 5 radova održati i predavanje o njihovom kontekstu i nastanku te osnovnim obilježjima svoga rada.

Burr stvara jedinstvenu viziju hibridne, digitalne budućnosti, dok njegovi likovi istražuju nepoznata prostranstva unutarnjeg i vanjskog svemira. Nepregledne arhitektonske strukture i post-apokaliptični okoliš lebde na granici između apstrakcije i figurativnosti, spremni za pretapanje u čisti uzorak ili ritam.

Burrovi noviji radovi, uz podršku Creative Capitala i Sundancea, propituju koncept beskonačno promjenjivoga labirinta te se šire na područje videoigara.

U sklopu turneje Labirinti: Filmovi Petera Burra (2012-2017) Burr gostuje u Barbican centru (London), festivalu Kraak (Brisel), Slovenskoj kinoteci (Ljubljana), kinu Wolf (Berlin) te MM centru, a na programu su radovi: Sam s mjesecom, Specijalni efektZelena | CrvenaNeredJezik obrazaca.

Ulaz na program je besplatan, a više informacija potražite na službenim stranicama kina.

03.03.2018. 10:29:00
http://metro-portal.hr/peter-burr-na-kratkim-slikama/110642/