Metro-portal.hr

objavljeno 04.08.2013. 23:01:00
DEMISTIFIKACIJA

Pet zanimljivih činjenica o ženskoj masturbaciji

I dok o muškoj varijanti doista ne treba trošiti previše riječi, ona ženska puno je nepoznatija i mističnija (ili barem mi žene volimo da muškarci tako misle!)

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Omiljena muška razbibriga i nepresušni izvor ugodnih i manje ugodnih anegdota bez kojih bi popularna kultura bila nezamisliva, masturbacija kod muškaraca toliko je općepoznta i prihvaćena stvar da je teško o njoj reći nešto što bi bilo koga moglo iznenaditi.

S druge strane, ženski su putevi seksualnih užitaka puno mističniji (ili barem volimo da muškarci tako misle), a masturbacija tu nije nikakva iznimka. Upravo nas je to potaklo da uzduž i poprijeko preplovimo bespuća internetskog prostora i na jednom mjestu za vas skupimo nekoliko zanimljivih rezultata različitih istraživanja provedenih na ovu temu. Pa krenimo:

Pet činjenica o ženskoj masturbaciji:

1. Visokih 89 posto žena priznaje da je masturbiralo barem jednom u životu. Pretpostavljamo da ovih 11 posto nije bilo svjesno da su ankete anonimne i da slobodno smiju reći istinu.

2. Više od 41 posto žena tvrdi kako je u jednom trenutku bilo uhvaćeno u ovoj „raboti", dok 22 posto njih vjeruje kako su osobe koje su im uletjele to učinile namjerno.

3. Četiri od deset žena preferiraju masturbaciju umjesto seksa. Iako stvarno nemamo namjeru nikoga osuđivati, moramo dovesti u sumnju ljubavničke sposobnosti njihovih partnera. Žao nam je, dragi naši muškarci, ali ovaj vam podatak nimalo ne laska.

4. Više je studija potvrdilo kako masturbacija ima čitav niz pozitivnih učinaka na žensko zdravlje, budući da smanjuje stres, otpušta endorfine te smanjuje vjerojatnost pojave cervikalne infekcije. Ukoliko ste trebali dodatni razlog za masturbaciju, slobodno se poslužite ovime.

5. Masturbacija nije svojstvena samo ljudima. Biolozi tvrde kako ženke dikobraza redovio koriste drvene grane kako bi masturbirale. Tko zna, možda se i za ovu vrstu jednom otvori tržište seksualnih pomagala?

04.08.2013. 23:01:00
http://metro-portal.hr/pet-zanimljivih-cinjenica-o-zenskoj-masturbaciji/70237/