Metro-portal.hr

objavljeno 05.03.2010. 18:31:00
LIJEPO LICE, ALI...

Pet tipova žena koje muškarci ne podnose

Muškarcima je lako naći manu, ali iza estetike mnogo ih je i kod pripadnica ljepšeg spola

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Svi sad već znamo što je to što žene ne vole kod muškaraca, ali malo tko se ikada zapita što je to što je muškarcima odbojno kod žena. Istina je da muškarci prvo padnu na estetiku, ali nerijetko dožive šok kad shvate s kim se to druže. Evo pet tipova pripadnica ljepšeg spola koje muškarci ne podnose.

Kukalo. Žene koje stalno viču, kukaju, prigovaraju, žale se, ponižavaju druge i ogovaraju vrlo su odbojne. Naravno, svatko od nas nosi torbu punu prigovora na ovo i ono, no jedna je stvar kukumakati s vremena na vrijeme, a sasvim druga to činiti 24 sata na dan. Svaki dan. Nadalje, muškarcima je teško razumjeti zašto žene uvijek imaju potrebu ogovarati i pljuvati po drugima i prema njima se odnositi snishodljivo. I stalno prigovaranje... Muški mozak na to gleda ovako: „Ili učinite nešto oko problema koji vas živcira ili prestanite s prigovorima - vrlo jednostavno".

Kilašica. „Oh dragi, neću pivo. Ta ima 150 kalorija. Morala bih odmah u teretanu. Ah, ionako idem svaki dan tamo..." Muškarci mogu podnijeti vrlo malen broj ovakvih izjava i slučajeva sličnog ponašanja. Opsjednutost kilogramima nešto je što muški mozak često ne može razumjeti. Zašto i bi? Sasvim je u redu voditi brigu o svojem izgledu i držati do sebe, ali kad to prijeđe u ozbiljan poremećaj, a žena to ne uvidi, vrlo je moguće da će doći do sagorijevanja - ali ne masnoća, već muškarčevih živaca.

Snajka. Muškarci će se složiti da je zaista lutrija ako naletite na partnera ili partnericu čija će im rodbina biti po ukusu i s kojom će se dobro slagati. No, to uglavnom nije slučaj. Ipak, to ne znači da žene imaju dozvolu da pljuju po njoj, da se žale na nju, da je ocrnjuju, da se verbalno sukobljavaju s njom, itd. Muškarci kad ne podnose rodbinu svoje drage to vješto skrivaju i drže svoje mišljenje za sebe. Njihova je deviza - ako nemaš što pametno i lijepo reći o njima, šuti! Dakle, dame, kako vam se to čini?

Pčelica Maja. Ako žena konstantno govori o poslu i prezentaciji koju mora uskoro obaviti, ako sve svoje slobodno vrijeme troši na razmišljanje o unaprjeđenju svoje radne izvedbe, građenju karijere, kolegama, krajnjim rokovima, spremačicama iz tvrtke itd., očito je da muškarac s njom nema o čemu više razgovarati. On zapravo želi znati ženske interese, poglede na svijet, stavove o njemu samome, ali ovaj tip žene voli se sakriti iza svoje karijere. Poruka - ako želite muškarca, bilo kakvog muškarca, prvo si nađite život!

Dobra teta. Postoje žene koje same sebe smatraju najrelevantnijim savjetodavnim tijelom, žene koje moraju saslušati sve ožalošćenje, tužne, depresivne, bijesne strane kako bi im rekle što im valja činiti. Miješaju se u sve i svašta i samoinicijativno nude potencijalna rješenja problema. Toliko su opsjednute ovim poslom „na pola radnog vremena" da se muškarcima čini kako i sami postaju savjetovanim strankama. Nitko ne želi hodati s vlastitom majkom, znate.

05.03.2010. 18:31:00
http://metro-portal.hr/pet-tipova-zena-koje-muskarci-ne-podnose/34737/