Metro-portal.hr

objavljeno 23.02.2012. 15:05:00
ZA MIR U KUĆI

Pet stvari koje nikad ne smijete reći svom muškarcu

Koliko god vaš muškarac bio tolerantan, strpljiv i pun razumijevanja, postoje određene stvari koje naprosto ne smijete reći ukoliko ne želite otvoriti pravu Pandorinu kutiju

Fotografija vijesti

Jedan od najočitijih znakova da je vaša veza konačno sazrela jest činjenica da možete podijeliti bilo što s partnerom, a da vam pritom oboma ne bude neugodno. Ipak, koliko god vaš muškarac možda bio tolerantan, strpljiv i pun razumijevanja, postoje određene stvari koje naprosto ne smijete reći, ma koliko ih možda u sebi mislili. Donosimo vam nekoliko takvih.

1. „Doživjela sam orgazam" (a niste)

Ovom prilikom nećemo ulaziti u detaljno razglabanje o svim onim silnim aspektima ženskog orgazma (za to nam ne bi bio dovoljan ni cijeli članak!), već ćemo samo napomenuti da je laganje o tome da ste ga doživjeli najbolji način da si dugoročno potpuno uništite intimnost i vezu. Na kraju krajeva, iz same definicije intimnosti proizlazi da morate dopustiti drugoj osobi da vidi sve vaše mane i nedostatke, stoga je pretvaranje nešto što samo postaje veći i veći problem kako vrijeme odmiče. I nemojte baš potpuno podcjenjivati mušku intuiciju - sama činjenica da vas redovito ovo pita znači da u njemu postoji crv sumnje da nešto nije u redu. I naravno, da mu je stalo do vašeg zadovoljstva. Nemojte to uprskati laganjem.

2. „Isti si kao tvoj otac"

Zasigurno ste već pročitali kako je jedna od najgorih stvari koju muškarac može reći partnerici ta da je ista kao njezina majka. Apsolutno ista stvar i isti kriteriji vrijede i kad ste vi u pitanju. Osim što je vrlo ružno i vrlo „ad hominem", uspoređivanje nekoga s najgorim osobinama njegovih roditelja iznimno je nizak udarac nakon kojega je vrlo teško izgladiti nesporazume, a upravo je to ono čemu trebate težiti u bilo kakvoj prepirci. Ukoliko vam je jedini cilj dodatno eskalirati odnose, onda samo naprijed, usporedite ga s njegovim ocem. Samo se nemojte na kraju čuditi kad shvatite da više nema povratka nazad.

3. „Kad ćeš pronaći novi posao?"

Prije negoli krenete postavljati ovakva pitanja, vrlo je važno da sami budete načistu zbog čega bi on trebao tražiti novi posao. Radi li se o tome da ste nezadovoljni njegovim radnim vremenom, koje ne ostavlja vremena za druženje s vama? Mislite li da ne zarađuje dovoljno? Ili da radi nešto od čega se ne može napraviti karijera? Bez obzira na to što živimo u 21. stoljeću, većina muškaraca jako će teško primiti kritiku da nisu dovoljno dobri hranitelji obitelji, a to je upravo ono što im ovakvim pitanjima poručujete. Kako biste izbjegli izglednu svađu i njegov gubitak samopouzdanja, u maniri najboljeg PR stručnjaka sjednite s njim za stol i uz puno razumijevanja mu objasnite zašto mislite da je on zaslužio puno bolje nego ima sada.

4. „Moja me majka upozoravala na ovo"

Za ovim „argumentom" obično posežemo kad nas naš muškarac ozbiljno naljuti te mu na ovaj način poručujemo da nismo jedini koji tako razmišljamo. To radimo uglavnom zbog toga da naš stav dobije na težini, budući da „mi mislimo" uvijek bolje zvuči nego „ja mislim". Ipak, artiljerija kojom krećete u ovaj sukob ipak je pretjerana, i uvlačenje vaše majke u svađu nikad nije u konačnici vrijedno toga. To posebice vrijedi ukoliko vaša majka doista nije bila oduševljena vašim izborom muškarca, a on je pritom toga itekako svjestan. Zapamtite, odabrali ste svog partnera važući sve dobro i loše, a on je isto učinio s vama. Unatoč svemu, odlučili ste biti skupa, i to je najvažnije. Ne dozvolite da bilo kakvo roditeljsko mišljenje naknadno utječe na to.

5. „Ma samo ostavi sve, napravit ću to sama"

Osim ukoliko se ne radi o situaciji gdje vaš partner namjerno minira nešto što ste mu rekli da napravi, ovakve su rečenice loše zbog dva razloga. Prvo, kao i u slučaju kritiziranja njegovog posla, i ovdje zapravo kritizirate njegovu ulogu kao nekoga čija je dužnost brinuti se o obitelji. Drugo, odrasloj osobi nema ništa gore od toga kad ih drugi tretiraju kao da su djeca ili mentalno zaostali. Ukoliko ste ga zamolili da napravi nešto što nikad nije radio, onda imate dužnost da mu dobro objasnite kako se to radi i imate strpljenja za početničke pogreške. Ako to ne napravite, to je ipak onda većinski vaša kriva procjena.

23.02.2012. 15:05:00
http://metro-portal.hr/pet-stvari-koje-nikad-ne-smijete-reci-svom-muskarcu/68522/