Metro-portal.hr

objavljeno 20.09.2013. 09:39:00
FESTIVAL OKUSA

Pet splitskih restorana koje morate posjetiti

Ne iznenađuje bogata gastronomska ponuda Splita u kojoj pak za vrijeme trajanja Festivala okusa možete uživati u značajno nižim cijenama

Ovo su pogledi iz splitskih restorana
Ovo su pogledi iz splitskih restorana (Festival okusa)

Uz Obalu kneza Branimira i u sklopu ACI marine nalazi se 'Zrno soli'. Osim ugodnog interijera u kojemu prevladava drvo, restoran krasi i terasa s pogledom na marinu i pučinu. Svi one željni dobre hrane ovdje će moći uživati u mediteranskim i ribljim specijalitetima, a nakon toga i u domaćoj čokoladnoj torti. Tu je i iznimno bogata vinska karta iz koje izdvajamo ponudu Saints Hills i Michel Rolland vina, a svi vlasnici RestaurantClub kartice mogu očekivati popust od 15% za Premium tj. od 25% na Explorer karticu.

S obale odlazimo malo više u unutrašnjost stoljetnog grada Splita. Tu se u sklopu košarkaške dvorane na Gripama nalazi restoran 'Duje'. Iz njegove bogate ponude izdvajaju se riblji i mesni specijaliteti te razna jela sa školjkama, rakovima i posebnom poslasticom - istarskim tartufima. Svi vlasnici Premium kartice ovdje mogu ostvariti popust od 15% koji vrijedi i za impresivnu vinsku kartu s više od stotinu vina.

Uz šetalište Petra Preradovića smješten je pak restoran 'Bota šare'. Uz predivan pogled na more koji će vas posebno oduševiti za vrijeme zalaska sunca, restoran se ponosi morskim specijalitetima poput škampa na buzaru, rižota, rakova, školjki i ostalim delicijama 'na 1001 način'. Na vinskoj karti izdvajaju se vina Frane Miloša, Ive Špaleta te Korta Katarina i Matuško, a za vrijeme trajanje Festivala okusa ovdje možete ostvariti popust od 15% uz Premium te 25% uz Explorer karticu.

Našto istočnije, na splitskim Firulama još od 1973. stoji restoran 'Boban'. U sklopu restorana postoji i ljetni vrt u kojemu možete uživati u uvijek svježoj ribi, plodovima mora i istarskim tartufima. Specijalitet restorana su medaljoni od grdobine umotani u pancetu, a njih možete zasladiti s vinima iz Hrvatske, Slovenije, SAD-a, Australije i - Afrike. Vlasnike Premium kartice RestaurantCluba i ovdje očekuje popust od 15%.

Na drugom kraju grada, uz šetalište Bene nailazimo na svoje posljednje odredište - restoran 'Re Di Mare'. Kao i 'Zrno soli', pogled iz 'Re Di Mare' i ovdje puca na marinu i more, a restoran se može pohvaliti odličnom tjesteninom te cijelom paletom ukusnih morskih jela. Kratkih rukava neće ostati ni ljubitelji pizze jer priča se da se upravo ovdje jede najbolja pizza u gradu! Vinska karta sadrži više od dvadesetak vina između kojih se izdvaja Mali plavac Hvar i Maraština. Sve do završetka Festivala okusa 24. rujna ovdje možete uživati u 15% popusta s Premium te 25% popusta s Explorer karticom RestaurantCluba. 

20.09.2013. 09:39:00
http://metro-portal.hr/pet-splitskih-restorana-koje-morate-posjetiti/80576/