Metro-portal.hr

objavljeno 24.05.2012. 12:57:00
UGODNO I KORISNO

Pet sexy načina da trošite kalorije

Osim što pomaže boljem radu srca i zaštiti krvožilnog sustava, izmjenjivanjem nježnosti mogu se sagorjeti poprilično velike količine mrskih nam kalorija

Fotografija vijesti

Nema nikakve sumnje da je izmjenjivanje nježnosti odlično za sreću i sklad u ljubavnoj vezi, ali malo komu je poznato i kako je ono izvrsno ulaganje i u fizičko zdravlje. Osim što pomaže boljem radu srca i zaštiti krvožilnog sustava, izmjenjivanjem nježnosti mogu se sagorjeti poprilično velike količine mrskih nam kalorija. Pogledajte koliko se kalorija troši pojedinom aktivnošću (izračun se temelji na potrošnji u žene teške 65 kilograma), kao i nekoliko savjeta da maksimizirate potrošnju.

Ljubljenje: 68 kalorija na sat

Sjećate li se kako ste u početku veze u navali strasti znali usnice držati zaključanima i po 30 minuta bez prestanka? Pokušajte to ponoviti, tvrde stručnjaci. Osim što je izvrstan način da pokažete privrženost jedno drugome, ljubljenjem možete izgubiti i do 90 kalorija na sat ukoliko se radi o malo žešćoj izmjeni poljubaca. Želite li izgubiti još kalorija, ljubite se u neobičnim pozicijama, ili na način koji će zahtijevati dodatni fizički angažman. S ovim naprosto ne možete pogriješiti

Svlačenje odjeće: 11 kalorija

Jedna od onih stvari na koju rijetko tko obraća pažnju, zbog čega su mnogi ostali začuđeni kad je talijanski istraživački tim ustvrdio kako se najobičnijim svlačenjem odjeće potroši između 9 i 12 kalorija. Zanimljivo, pokazalo se kako muškarac koji pokušava ženi skinuti grudnjak i gaćice koristeći se samo svojim ustima može pritom potrošiti i nevjerojatnih 90 kalorija.

Masaža: 90+ kalorija na sat

Postoji li netko tko ne uživa u masaži? Srećom, i partner koji masira ima se sada čemu veseliti. Naime, pokazalo se kako je ovaj intimni čin predigre itekako efikasan način za trošenje kalorija, pri čemu se gubi 90 i više na sat. Zanimljivo, spora i temeljita masaža još je bolja za trošenje kalorija od one brze, a to će činjenica vjerojatno zadovoljiti i partnera koji prima masažu.

Klasični seks: 320+ kalorija na sat

Vjerujemo da vam nije nepoznato kako je seks izvrsna tjelovježba, ali vjerojatno niste znali da se njime doista može izgubiti pozamašan broj kalorija. Što se više pritom znojite i što odnos traje dulje, time se i broj potrošenih kalorija povećava. Zanimljivo, intenzivni uzdasi i stenjanje broj potrošenih kalorija povećavaju za 30.

Oralni seks: 100 kalorija na pola sata

Evo vam podatka kojeg zasigurno ne čujete svaki dan: Osoba koja pruža oralni seks partneru troši jednako kalorija kao i ona koja vježba na OrbiTreku. Želite li pak još povećati potrošnju, pružite svom partneru felacio radeći - sklekove. Osim što će mu to zasigurno biti zanimljivo i novo, računajte da se time broj potrošenih kalorija udvostručuje. Eto pravog primjera kako spojiti ugodno s korisnim!

24.05.2012. 12:57:00
http://metro-portal.hr/pet-sexy-nacina-da-trosite-kalorije/71307/