Metro-portal.hr

objavljeno 20.08.2018. 20:01:00
HE HE

Pet savjeta kako se NE napiti

Kako biste izbjegli sudbinu dežurnog klauna pijanca, evo pet dobrih savjeta kako se uspješno suzdržati...

Ovo je siguran put u opijanje
Ovo je siguran put u opijanje (Arhiva)

Koliko vam se puta dogodilo da ste pretjerali s alkoholom? Ne očekujemo točnu brojku, no malo se zamislite... Ipak, ne osuđujemo nikoga - kada ljudi piju, lako je izgubiti trag količine alkohola koje su konzumirali.

Kako biste ipak izbjegli sudbinu dežurnog klauna pijanca, evo pet dobrih savjeta kako se uspješno suzdržati...

Brojite pića - postoje čak i neke aplikacije koje računaju pića i dostupne su za Android i Apple uređaje. Aplikacije mogu pratiti ne samo kolisko ste pića popili, već također mogu  poslati upozorenja ako pijete previše ili prebrzo.

Grickajte - hrana u želucu može smanjiti količinu konzumiranog alkohola. Važno je, međutim, da se držite podalje od teških i masnih obroka, jer to može odmoći u kombinaciji s alkoholom.

Hidratizirajte se - za svako alkoholno piće koje popijete, također biste trebali popiti punu čašu vode koja će pomoći u ograničavanju količine alkohola koju konzumirate. Štoviše, budući da čak i umjerene razine alkohola uzrokuju dehidraciju, voda za piće može usporiti ovaj učinak. Kada se osoba hidratizirate s puno vode, možete dati više vremena jetri da metabolizira alkohol u tijelu.

Nemojte miješati pića - miješanje različitih vrsta alkoholnih pića može brzo povećati razinu alkohola u krvi i učiniti da se osjećate opijenije mnogo brže nego ako se držite samo jedne vrste alkoholnog pića.

Usporite - tijelu je potrebno najmanje jedan sat da obradi svaki napitak koji se konzumira. Do trenutka kada ste popili drugo piće, ako je u istom satu, vjerojatno će biti već malo opijeni, iako to možda nećete odmah osjetiti. Najbolje je da u kratkom razdoblju ne konzumirate nekoliko pića. Uzimanje polaganih gutljaja i razgovor s prijateljima, može pomoći u smanjenju broja alkoholnih pića koja se piju.

20.08.2018. 20:01:00
http://metro-portal.hr/pet-savjeta-kako-se-ne-napiti/113880/