Metro-portal.hr

objavljeno 14.01.2012. 19:58:00
PROTIV NORMI

Pet pravila veze koje svaki par treba prekršiti

Iako su mnogi savjeti o vezama koje svakodnevno slušamo i čitamo dobri i prihvatljivi, neki od njih naprosto više nemaju što tražiti u današnjim vremenima

Fotografija vijesti

Nitko ne zna otkud su originalno došle, ali za većinu od ovih univerzalno priznatih „zapovijedi veze" mnogi tvrde kako bismo se svi trebali pridržavati naputaka koje nam daju. Iako su savjeti iz dijela njih svakako prihvatljivi (poput onoga da nikad ne bacate oko na dečka najbolje prijateljice), drugi su naprosto neupotrebljivi u današnje vrijeme i vaša će veza biti bolja ukoliko odlučite ne držati ih se. Ovo su neka od takvih pravila.

Pravilo #1: Kad ste u vezi, ne smijete gledati druge muškarce/žene

Zašto ga trebate prekršiti: U vezi ste, niste mrtvi. Stoga, ukoliko hodate ulicom rukom pod ruku s vašim partnerom i u susret vam dolazi najbolji komad muškog mesa koji je ikada prošao tim putem, slobodno ga odmjerite od glave do pete pogledom. Samo zbog toga što uočavate zanimljive „pojave" u svom okruženju to nipošto ne znači da vam vaš frajer više nije dovoljno dobar. Jednostavno, gledanje drugih muškaraca ili žena nešto je sasvim ljudski i svima nam je prirođeno, tvrde znanstvenici. Tko smo mi da im proturječimo?

Pravilo #2: Morate s partnerom dijeliti sve što vam se događa u životu

Zašto ga trebate prekršiti: Zasigurno i sami znate da glumljenje sijamskih blizanaca u vezi jednostavno nije ni cool, a bogami niti zdravo za vaš odnos. Isto vrijedi i za dijeljenje dnevnog rasporeda. Ljubavna veza ne podrazumijeva da partneru na kraju svakog dana podnosite izvještaj što ste sve i s kime radili. Kratak sadržaj bit će sasvim dovoljan, nakon čega trebate prijeći na zanimljivije teme, poput trenutne situacije u zemlji ili filma koji ćete ići skupa pogledati. Iskrenost u vezi vrlo je važan temelj dobrog i kvalitetnog odnosa, ali brojne nebitne i manje bitne detalje slobodno ostavite za sebe.

Pravilo #3: Seks uvijek treba biti spontan

Zašto ga trebate prekršiti: Ukoliko ste tek u počecima vaše veze, slobodno zanemarite ovo pravilo, budući da ste vjerojatno previše zauzeti nevjerojatnim seksom u svakoj prilici koja vam se ukaže. S druge strane, to razdoblje nažalost ipak nije vječno. Prije ili kasnije, većina parova popusti pod pritiscima svakodnevnog stresa i obaveza, a količina seksa naglo se počinje smanjivati, što mnoge partnere čini nezadovoljnima. Jedna od najčešćih grešaka koju ljudi u toj situaciji rade jest vjerovanje da seks uvijek mora biti spontan i da je samo takvo vođenje ljubavi dobro, kvalitetno i vrijedno. Stručnjaci tvrde da je uzbudljiv seksualni život nešto na čemu svi moramo aktivno raditi, a jedan od najboljih načina jest da s partnerom dogovarate sexy „dejtove", koji mogu biti „obični", ali i tematski. Na taj ćete se način jedno i drugo veseliti tim danima i satima za kad su vam zakazani vrući susreti, a vaš će ljubavni život opet procvjetati.

Pravilo #4: Ne idite u krevet ljuti

Zašto ga trebate prekršiti: Oduprite se vašem ženskom porivu da svakom problemu nađete rješenje, i to odmah i sad. Štoviše, stručnjaci tvrde da je jedna od najboljih stvari koju možete napraviti kad imate problem - prespavati ga. Osim ukoliko se doista ne radi o nečem trivijalnom, zbog čega doista ne trebate ljutiti ići spavati, velika većina problema lakše će se riješiti nakon što malo „odstoje", odnosno ujutro, kad ste naspavani i hladne glave.

Pravilo #5: Prekinite svaki kontakt sa svojim bivšim(a)

Zašto ga trebate prekršiti: Mnogi ovo savjetuju vjerujući da je to jedini način na koji nekom možete doista ostati vjerni, ali takvo je razmišljanje zastarjelo i potpuno glupo. Nema smisla da prekidate kontakt s nekime do koga vam je još uvijek stalo, ali naravno, ne više na onaj romantični način. Samo zbog toga što stvari nisu uspjele s vama, ne znači da se morate mrziti. Na kraju krajeva, tu ste osobu nekoć voljeli najviše na svijetu i s njom dijelili život i mnoge tajne, nije li potpuno suludo praviti se da sve to nema ama baš nikakvu vrijednost? Naravno, sve izrečeno vrijedi samo u slučaju da ta veza nije završila fizičkim ili emocionalnim nasiljem. Ukoliko je to bio slučaj, slobodno zaboravite da je takav muškarac ikad postojao.

14.01.2012. 19:58:00
http://metro-portal.hr/pet-pravila-veze-koje-svaki-par-treba-prekrsiti/67258/