Metro-portal.hr

objavljeno 05.01.2013. 19:06:42
IDE IM SUPER

Pet najbogatijih teen zvijezda 2012.

Iako većina njihovih vršnjaka još uopće ne zna čime će se u životu baviti, ovi klinci već mlate milijune

Ovih petero klinaca zajedno godišnje zaradi više od 100 milijuna dolara

Prema očekivanjima, na vrhu liste najplaćenijih teenagerskih zvijezda našao se Justin Bieber. Na njoj nema megapopularnih klinaca iz boy banda One Direction koji su zaradili 16 milijuna što je sitnica prema solo-igraču Justinu Bieberu koji je udebljao svoju kasicu prasicu za 55 milijunčića. Izgleda da u slučaju Harryja i društva najveću lovu ipak mlati njihov "tata" Simon Cowell. Peti na listi je Angus T. Young koji se ove godine proslavio odrezavši ruku koja ga hrani izjavom kako bi ljudima bilo pametnije da rade korisne stvari umjesto da gledaju smeće od serije poput Dva i pol muškarca, serije u kojoj je upravo on jedna od tri glavne zvijezde.

1.    Justin Bieber

Justin Drew Bieber rođen je 1. ožujka 1994. u Kanadi. Poznat je kao pjevač, pisac pjesama, muzičar i glumac. Njegov talent otkrio je Scooter Braun 2008. godine. Bieberov prvi album postao je hit sa sedam pjesama na Billboard Hot 100 listi. Njegov najveći hit je „Baby". Imao je dovoljno sreće da ga nominiraju za mnoge nagrade, pa je tako osvojio nagradu „Artist of the Year" na „American Music Awards 2010. godine, i bio je nominiran za nagrade kao što su „Best New Artist" i „Best Pop Vocal Album" na pedeset i trećoj dodjeli Grammy nagrada. Prošle godine, Forbes ga je prozvao trećom najmoćnijom zvijezdom na svijetu, jer je zaradio 55 milijuna dolara. Od svibnja 2012, Bieber je prodao 15 milijuna albuma.

2.    Miley Cyrus

Miley Ray Cyrus rođena je 23. studenog 1992. Poznata je kao pjevačica i pop pjevačica-spisateljica pjesama. Veliku je popularnost dobila ulogom Miley Stewart/Hanne Montane u Disneyevoj seriji „Hannah Montana". Nakon se našla u centru pažnje gledatelja Hanne Montane, Cyrus je tada počela snimati pjesme za soundtrack serije kojeg je izdao Walt Disney Records. Postala je idol mnogim tinejdžerkama u mladim godinama. Na drugome je mjestu ove liste sa zaradom od 48 milijuna dolara.

3.    Nick Jonas

Nick Jonas, najpopularniji od djece Jonasa, rođen je 16. rujna 1992. Poznat je kao pjevač, muzičar, glumac i pisac vlastitih pjesama. Prije solo karijere, bio je u bendu sa svojom braćom, Joeom i Kevinom, te su se zvali Jonas Brothers. Također je glumio u Disneyevim serijama „JONAS" i „JONAS L.A." kao Nick Lucas, te su s njim glumila i njegova braća. Osim što je glumio u  Disneyevim serijama, glumio je i u Disneyevim filmovima „Camp Rock" i „Camp Rock 2: The Final Jam". Nakon uspješne karijere s braćom, započeo je solo karijeru. Izdao je vlastiti album i glumi u brodvejskim mjuziklima, zbog kojih je na trećem mjestu na ovoj listi sa zaradom od 12.5 milijuna dolara. 

4.    Taylor Lautner

Taylor Daniel Lautner, najpoznatiji kao Jacob Black u poznatom serijalu „Twilight", rođen je 11. veljače 1992.  Proslavio se kao glumac u model, a uživa u borilačkim vještinama. Započeo je svoju karijeru malim ulogama u komičnim serijama kao „The Bernie Mac Show" (2003), „My Wife and Kids" (2004), a glasove je davao likovima u serijama kao „What's New, Scooby-Doo?" i „Danny Phantom!". Veće uloge dobio je u filmovima „The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3D", „Abduction" i „Valentine's Day". Na četvrtom je mjestu zbog velike zarade od 8.5 milijuna dolara.

5.    Angus T. Jones

Angus Turner Jones, rođen 8. listopada 1993., glumio je Jakea Harpera u CBS-ovoj humorističnoj seriji „Dva i pol muškarca". Zbog uloge mladog Harpera osvojio je dvije „Young Artist" i jednu „TV land" nagradu. Također je imao male uloge u filmovima „See Spot Run", „The Rookie", „Bringing down the House", „George" i „The Christmas Blessing". Jones je 2010. godine potpisao ugovor gdje mu je CBS garantirao 7.9 milijuna dolara za dvije sezone „Dva i pol muškarca", uz dodatak od 500,000 dolara za pjevanje uvodne pjesme. Zarađuje  300,000 dolara po epizodi „Dva i pol muškarca", te je proglašen najplaćenijom dječjom TV-zvijezdom.

05.01.2013. 19:06:42
http://metro-portal.hr/pet-najbogatijih-teen-zvijezda-2012/75821/