Metro-portal.hr

objavljeno 19.06.2014. 21:34:00
MOJ VESELJKO!

Pet činjenica koje niste znali o svom penisu

Donosimo vam objašnjenja stvari koje su vas zanimale o najvjernijem muškom prijatelju, a niste se usudili pitati

Znate li ove detalje? :)
Znate li ove detalje? :) (Arhiva)

Mislite da znate sve o vašem najboljem prijatelju i vjernom pratiocu? Testirajte svoje znanje s ovih pet manje poznatih činjenica o muškom spolnom organu.

1. Penis se može slomiti

Unatoč tomu što se u penisu ne nalazi nikakva „kost", vašu diku i ponos svejedno možete slomiti. Takva se ozljeda zove fraktura penisa i nipošto nije bezazlena. Ako je vjerovati liječnicima, sam je lom popraćen primjetnim krckanjem, nakon čega penis poprimi tamne nijanse plave i crne boje, što redovito prati i gotovo neizdrživa bol. Ipak, dobra je vijest što su takvi lomovi u principu vrlo rijetki, a uglavnom se događaju mlađim muškarcima. Želite li izbjeći da se to dogodi i vama, uvijek budite nježni u „manipuliranju" s njime, ma što god radili.  Isto tako, imajte na umu da se 80 posto lomova događa za vrijeme seksualnog odnosa, dok je žena gore.

2. Većina penisa na svijetu nije obrezana

Nama u Hrvatskoj ovaj podatak možda i nije tako neobičan, ali vrlo vjerojatno jest stanovnicima mnogih zemalja diljem planete. Prema istraživanju Svjetske zdravstvene organizacije oko 30 posto muškaraca diljem svijeta su obrezani. Naravno, ovaj postotak iznimno varira s obzirom na religijsko i nacionalno opredijeljene. Gotovo svi muškarci židovske i islamske vjeroispovijesti su obrezani, a skupa čine gotovo 70 posto populacije obrezanih muškaraca na svijetu. S druge strane, postotak obrezanih u tradicionalno većinski kršćanskim zemljama znatno je niži, a jedina iznimka jest SAD, gdje je obrezano oko 75% muške populacije.

nastavi čitati ispod oglasa

3. Vaš penis ima oblik bumeranga

Suprotno onomu što vas višegodišnje iskustvo gledanja u vlastite hlače uči, vaš penis zapravo ima oblik bumeranga. Naravno, radi se o cijelom penisu, a ne samo onom vidljivom dijelu. Ako nam ne vjerujete, proguglajte „MRI penis" i pogledajte kako penis izgleda snimljen magnetskom rezonancom. Štoviše, jedna od metoda kirurškog povećanja dužine penisa jest rezanje ligamenata koji drže korijen penisa i „premještanje" nekoliko centimetara više unutar zdjelice. Ipak, budući da ovakva procedura sa sobom nosi brojne nuspojave, nipošto vam je ne preporučamo.

4. Vaš penis doista ima vlastitu volju

Zasigurno ste i sami primijetili kako se vaš penis često ponaša neovisno o vašoj volji - koliko vam se samo puta dogodilo da „dobijete" erekciju u potpuno neprimjerenoj situaciji, u kojoj ne postoji ništa što možete učiniti da otklonite vašu „sramotu". Razlog tomu je činjenica da penis kontrolira dio živčanog sustava koji nije uvijek pod svjesnom kontrolom vašeg mozga. Isti živčani sustav kontrolira i rad našeg srca te krvni tlak, na što također nemamo gotovo nikakvog direktnog utjecaja. Kad smo pod velikim stresom, penis se povlači u sebe, dok s druge strane muškarac može dobiti erekciju dok radi stvari poput dizanja utega. Sve ovo čini penis odličnim pokazateljem cjelokupnog stanja živčanog sustava u muškarca.

5. Pušači imaju manji penis

Istraživači sa Sveučilišta u Bostonu mjerili su erekcije 2000 ispitanika i zaključili su kako postoji „statistički zamjetna" razlika između dužine penisa u erekciji kod pušača i nepušača - oko 1,5 centimetara. Zbog svog uskog promjera, arterije u penisu vrlo su podložne oštećenjima koje uzrokuje pušenje, zbog čega se smanjuje protok krvi, što utječe na dužinu penisa. Isto tako, pušenje utječe na sposobnost tijela da proizvodi protein zvan elastin, koji sadži elastična svojstva, vrlo bitna da penis postigne svoju punu duljinu. Tol'ko o macho Marlboro kauboju.

19.06.2014. 21:34:00
http://metro-portal.hr/pet-cinjenica-koje-niste-znali-o-svom-penisu/65848/