Metro-portal.hr

objavljeno 11.05.2010. 14:59:34
RHCP

Peppersi najavljuju novi album

Bubnjar RHCPa Chad Smith najavljuje novi album i govori o razlazu s Johnom Fruscianteom.

(Getty Images)

Bubnjar Red Hot Chili Peppersa Chad Smith iznio je svježe informacije vezane uz novi album benda u razgovoru za glazbeni portal Music Radar. "Za nekoliko ćemo tjedana ući u studio s Rickom Rubinom i raditi pre-produkciju, koja će potrajati nekoliko mjeseci, ali vjerujem da ćemo do srpnja imati pjesme. Imamo dosta materijala, vjerojatno oko 20 pjesama."

Komentirajući odlazak Johna Frusciantea, dodao je "Stvari su se, kao što znate..., on je bio malo pod pritiskom prošle godine. Bilo je tužno vidjeti Johna kako napušta bend, ali on je napravio ono što je želio. Želio je slijediti svoj put."

Za novog gitaristu Josha Klinghoffera ima samo riječi hvale: "Josh je prava kreativna snaga. On će svirati gitaru, napisati glazbu, pjevati i svirati klavijature. Nismo htjeli raditi otvorene audicije ili nešto slično. Josha poznajemo već duže vrijeme i znamo što može.." Osim Josha, novi zvuk u bend unijet će i Flea, koji je nedavno pohađao glazbenu školu i unio dosta teorijskog znanja u svoju svirku. "Ako jedan član benda sazrije u glazbi, sazrijevaju svi", zaključio je Chad.

Sigurno je da Peppersi pripremaju nešto novo i drugačije od onog na što smo navikli. Zbog svega toga s nestrpljenjem očekujemo nasljednika "Stadium Arcadiuma" , izdanje koje će biti objavljeno do kraja ove godine.

11.05.2010. 14:59:34
http://metro-portal.hr/peppersi-najavljuju-novi-album/39760/