Metro-portal.hr

objavljeno 07.02.2012. 18:48:54
NOVITETI

Pentax predstavlja hibridni K-01

Korisnici mogu koristiti svoje postojeće Pentax objektive, čak i one proizvedene za SLR aparate filmskog, analognog formata

Pentax K-01 s izmjenjivim objektivom
Pentax K-01 s izmjenjivim objektivom (Pentax)

PENTAX Hrvatska sa zadovoljstvom predstavlja novi hibridni digitalni fotoaparat PENTAX K-01. Jedinstveni stilski dizajn djelo je Marca Newsona, jednog od svjetski najpoznatijih dizajnera kojeg je časopis Time uvrstio među 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu. Djela su mu izložena u mnogim velikim muzejima poput MoMa-e u New Yorku, londonskom Design muzeju i u V&A, u centru Georges Pompidou te u muzeju Vitra Design.

"Moja ideja bila je ostvariti kvalitetu slike i stručnosti u području fotografije. Neki od meni najdražih fotoaparata bili su Pentaxovi proizvodi. Zbog toga sam se želio vratiti korijenima kvalitete ovog proizvođača i pokušati stvoriti nešto doista jedinstveno i legendarno." Marc Newson.

Suradnjom s Marcom Newsonom, kompanija PENTAX RICOH IMAGING želi naglasiti svoju različitost te kvalitetu i jedinstvenost proizvoda. Prvi su proizveli digitalni SLR u boji, digitalne kompakte s izmjenjivom prednjom maskom te dizajnirali konceptne modele u suradnji s raznim kompanijama i umjetnicima.

Osnovne karakteristike K-01 su izvanredne, a podrazumijevaju APS-C CMOS senzor razlučivosti 16.28 efektivnih megapiksela za jasne slike visoke rezolucije, brzo kontinuirano okidanje oko 6 slika u sekundi, visok raspon osjetljivosti čak do ISO 25600 i snimanje u Full HD formatu sa stereo zvučnim sistemom.

S PENTAX-ovim SLR K sučeljem za objektive, jedini je hibridni model na tržištu koji podržava toliko širok raspon objektiva. Korisnici mogu sa zadovoljstvom koristiti svoje postojeće Pentax objektive - čak i one proizvedene za SLR aparate filmskog formata (analogne fotoaparate). Izbor raste na velikih 214 objektiva koji uključuje i novi Pentax objektiv 40mm XS (od početaka proizvodnje do sada Pentax je prodao impresivnih 20 milijuna objektiva vrhunske kvalitete).

K-01 je izvrstan odabir za fotografe početnike i amatere koji traže digitalni fotoaparat s izmjenjivim objektivima kojim je jednostavno rukovati, ali i za one koji traže originalnost i stil od svog fotoaparata. Za one koji već posjeduju PENTAX DSLR fotoaparat i žele malo inovativnosti i originalnosti koju nudi samo K-01, ovaj aparat može predstavljati prekrasni drugi izbor.

Novost u dizajnu primijenjena je i na novi smc PENTAX-DA 40mm F2.8 XS (primarni) izmjenjivi standardni objektiv - trenutno svjetski najtanji izmjenjivi objektiv koji je lansiran na tržište s novim K-01 fotoaparatom kao cjeloviti dizajnerski komplet.

Pentax K-01 i objektiv smc 40mm XS biti će dostupni od 15. ožujka 2012.

Preporučena MPC je 5.299 kn (tijelo) i 5.899kn (tijelo+ objektiv 40mmXS ili tijelo + objektiv DAL 18-55mm)

07.02.2012. 18:48:54
http://metro-portal.hr/pentax-predstavlja-hibridni-k-01/68017/