Metro-portal.hr

objavljeno 28.01.2008. 23:16:07

Peko zabio pa se ozlijedio

U prvoj utakmici na pripremama u turskom Beleku Dinamo pobijedio rumunjsku Gloriju sa 2-0

Josip Tadić zaigrao je od prve minute, no nije uspio pronaći put do rumunjske mreže
Josip Tadić zaigrao je od prve minute, no nije uspio pronaći put do rumunjske mreže (Ronald Goršić/CROPIX)

S dva laka komada ne baš impresivnom rumunjskom prvoligašu Dinamo je otvorio tursku dionicu priprema. Utakmicu ćemo zapamtiti po kuriozitetu; poletarac Ivan Peko je u prvom dodiru s loptom postigao pogodak. Na 20 metara od gola ‘zapalio’ je rumunjskim stoperima i pogodio mrežu pored istrčalog vratara. Već tri minute kasnije, ozlijedio se i ustupio mjesto Antoliću.

‘Modri’ su se od početka dvoboja nametnuli kao tehnički potkovanija momčad. U Modrićevim, Pokrivačevim i Guelinim nogama lopta je bila neosvojiva za inferiorne rumunjske veziste. Unatoč činjenici da su dvije trećine  vremena držali loptu u posjedu, Soldini igrači teško su se sastajali s prilikom u prvih tridesetak minuta. Jednom je Guela mlako tukao s ruba šesnaesterca, drugi put je Tadić ostao kratak na Mandžukićev centaršut.

No, u 37. minuti zabljesnuo  je Luka Modrić. U solo partituri zavezao je u čvor dvojicu rumunjskih braniča na lijevoj strani kaznenog prostora te iskosa utrčao pred vratara i rutinski ga prebacio za 1-0.

Dinamo - Gloria 2-0 (1-0)DINAMO: Koch, Etto (od 66. Mikić), Bišćan (od 46. Schildenfeld), Drpić (od 77. Mikulić), Čale (od 46. Carlos), Vukojević (od 46. Vrdoljak), Pokrivač (od 77. Barbarić), Guela, Mandžukić (od 46. Balaban), Modrić (od 75. Badelj), Tadić (od 64. Peko (od 69. Antolić)
GLORIA: Minca, Ionescu, Ochicha, Litu, Vlaicu, Paleacu, Simion, Filip, Gheorghita, Boicaru, Tudose (još su igrali: Stoicescu, Petre, Iovita, Guba i Stoica)
STRIJELCI: 1-0 Modrić (37), 2-0 Peko (65)
U drugom se dijelu igra razvodnjela jer je Soldo na startu promijenio četvoricu igrača. Dinamo je i dalje dominirao terenom, a Rumunji su statirali u svojoj trećini terena jedva prelazeći sredinu igrališta u rijetkim polukontrama.

Peko je postignuo atraktivan pogodak pokazavši zavidnu rutinu u završnici za jednog debitanta u seniorskom pogonu.

- Zadovoljan sam. Suparnik nije bio prezahtjevan, ali za ovu fazu priprema takvi su nam protivnici i potrebni.

Mislim da smo više pružili u obrani, cijela je momčad odigrala odgovorno u defanzivi, ali u napadu možemo mnogo bolje. U drugom dijelu je bilo previše pogrešaka u dodavanjima - ocijenio je Zvonimir Soldo. 

Piše: JL
28.01.2008. 23:16:07
http://metro-portal.hr/peko-zabio-pa-se-ozlijedio/1764/