Metro-portal.hr

objavljeno 01.02.2008. 00:13:39

Peking se ne čini tako daleko

Hrvatski košarkaši u Ateni su svrstani u skupinu D s Portorikom i Kamerunom

U Ateni je obavljen ždrijeb kvalifikacijskog košarkaškog turnira za plasman na Olimpijske igre u Pekingu sljedećeg ljeta.

Hrvatska reprezentacija svrstana je u skupinu D, u kojoj su još Kamerun i Portoriko. Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre održat će se u Ateni od 14. do 20. srpnja, a tri najbolje momčadi s tog turnira osigurat će nastup na Igrama u Pekingu. Košarkaški turnir Olimpijskih igara na rasporedu je od 10. do 24. kolovoza.

Sustav kvalifikacija nudi četiri skupine s tri momčadi. Dvije najbolje momčadi iz svake skupine izborit će plasman u četvrtfinale, u kojem će se četiri pobjednika boriti za tri mjesta u Pekingu, a poraženi neće na Olimpijske igre. Pobjednici polufinalnih susreta osigurat će plasman na OI, dok će treći putnik u Pekingu biti pobjednik utakmice za 3. mjesto.

U slučaju prolaska u četvrtfinale, što ne bi smjelo biti upitno, Hrvatska se križa sa skupinom C u kojoj su glavni kandidati za jedno od prva dva mjesta Kanada i Slovenija. Prvoplasirani iz jedne skupine igrat će protiv drugoplasiranog iz druge skupine. Za pretpostaviti je kako je Slovenija u prednosti za prvo mjesto i ukoliko Kanada dođe bez Nasha, bilo bi poželjno s njima igrati za polufinale, a preduvjet za to je osvajanje prvog mjesta u skupini.

- Nash neće igrati za Kanadu, tako da bi bilo dobro ići na njih u četvrtfinalu. Najvažnije je da smo izbjegli Grčku u najvažnijoj utakmici - rekao je predsjednik HKS-a Danko Radić.

U skupinu A svrstani su Grčka, Libanon i Brazil, a u skupini B igrat će Novi Zeland, Zelenortski Otoci i Njemačka.

Piše: ts/mex
01.02.2008. 00:13:39
http://metro-portal.hr/peking-se-ne-cini-tako-daleko/2124/