Metro-portal.hr

objavljeno 06.07.2012. 10:00:00
PODVIG

Pedalinci prošli već skoro tisuću kilometara

Biciklisti su u London krenuli iz Zagreba 25. lipnja, a u London planiraju stići uoči početka Olimpijskih igara, 27. srpnja

Ekipa na dva kotača je sve bliže cilju
Ekipa na dva kotača je sve bliže cilju (Arhiva)

Na putu dugom skoro 3000 kilometara, od Zagreba do Londona, grupa od 20 biciklista entuzijasta, većinom članova Biciklističkog kluba "Pedalinac", prošla je kroz Beč i uskoro će prijeći prvih tisuću kilometara zahtjevnog i nesvakidašnjeg putovanja na 30. Olimpijske igre.

Biciklisti su u London krenuli iz Zagreba 25. lipnja, a u London planiraju stići uoči početka Olimpijskih igara, 27. srpnja.

Već su prošli kroz Mađarsku, Slovačku i Austriju, a čekaju ih Njemačka, Švicarska, Francuska, Luksemburg, Belgija i Velika Britanija. Jedan od organizatora putovanja, iskusni biciklist Mladen Gaćeša, istaknuo je da na putu do Londona nisu birali najkraći put već onaj koji prolazi kroz veći broj država kako bi na taj način skrenuli pozornost na Hrvatsku kao nadolazeću članicu Europske unije.

U Beču su hrvatske bicikliste u kockastim majicama dočekali u veleposlanstvu Velike Britanije te im ponudili okrjepu i poželjeli nadalje sretan put koji je dosad bio obilježen i obilnim kišama i velikim vrućinama.

"Glavna motivacija za putovanje nam je pokazati da slijedimo ideje Olimpijskih igara poput druženja, mira i tolerancije, zdravog duha u zdravom tijelu te promičemo ekološku osviještenost", poručili su članovi Biciklističkog kluba "Pedalinac", čije su putovanje i olimpijski duh podržali u britanskom veleposlanstvu u Beču.

Još u Zagrebu hrvatskim biciklistima pridružila su se dvojica inozemnih biciklista, iz Francuske i iz Danske. Dvojica iz grupe, Mladen Gaćeša i Marko Mitić, prije četiri godine su iz Zagreba do Pekinga biciklima došli na Olimpijske igre 2008., a među biciklistima se već razmišlja o novim planovima za put u Rio na sljedeću Olimpijadu.

Na putu do Londona, biciklisti će se, među ostalim, zaustaviti i u Strasbourgu 18. srpnja te u Bruxellesu 22 srpnja.

06.07.2012. 10:00:00
http://metro-portal.hr/pedalinci-prosli-vec-skoro-tisucu-kilometara/72426/