Metro-portal.hr

objavljeno 01.03.2010. 19:28:00
OPASNI NAVIJAČI

Pčele ubojice napale panamske nogometaše nakon pogotka

POGLEDAJTE VIDEO: Roj afrikaniziranih pčela prekinuo je susret Chiriquija i Taura na 25 minuta - nešto slično zbilo se na sudaru Meksika i Salvadora 2009. godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)

Afrikanizirana pčela, poznata i kao pčela ubojica, kako piše Wikipedija, vrsta je pčele podrijetlom iz Tanzanije, koja se u drugoj polovici 20. stoljeća raširila po Sjevernoj i Južnoj Americi. Pčele ubojice su poznate po tome što su vrlo agresivne i što brane svoj teritorij silovito, a sklone su reagirati i na najmanju provokaciju. Ni ubodi nisu rijetkost s njima. Štoviše, za razliku od europskih pčela, na napad žalcem se odlučuju tri puta brže. Dokazi njihove agresivnosti prikazani su na nogometnom susretu između panamskih klubova Chiriqui i Tauro koji se održao prije nekoliko dana. Naime, roj tih afričkih čela prekinuo je spomenuti ogled na 25. minuta, a među gledateljima izazvao nemir.

Napad pčela je uslijedio odmah nakon postignutog gola, pa se da zaključiti za koga pčele navijaju. Nakon kratke proslave, igrači su jedan za drugim popadali po terenu kao pokošeni dok su "afrikanke" iskaljivale svoj bijes. No, ovo nije prvi slučaj da su pčele napale nogometaše. Nešto slično dogodilo se prošle godine u listopadu kad su nastradali igrači na susretu reprezentacija Meksika i Salvadora. Taj je susret bio prekinut na desetak minuta. Usput rečeno, Meksiko je pobijedio 4:1.

01.03.2010. 19:28:00
http://metro-portal.hr/pcele-ubojice-napale-panamske-nogometase-nakon-pogotka/34361/