Metro-portal.hr

objavljeno 21.06.2013. 11:35:00
OPREZ!!

Pazite na novi virus na Facebooku

Sigurnosti stručnjaci Avasta upozoravaju na novi malware koji kruži mailovima kako bi se preuzelo vaše računalo

Novi malware hara
Novi malware hara (Screenshot)

Ako vam stigne mail u kojem piše „Hey (vaše ime) your Facebook account has been closed" ili „Hi (vaše ime) your Facebook account is blocked!", slobodno ga odmah obrišite jer se radi o pokušaju zaraze vašeg računala virusom. 

Ovakva poruka je definitivno motivirajuća za daljnje čitanje, pa slijede instrukcije što trebate napraviti kako bi povratili svoj profil. Pokretanjem prilog e-mailu aktivira se programčić koji će vam vrlo brzo izbaciti veselu poruku „Your Facebook connection is now secured! Thank you for your support!".

No, u tom je trenutku vaše računalo već zaraženo i počinje raditi ono za što je namijenjen prilog mailu, a to je generiranje prometa prema određenim internet stranicama. 

To može biti korisno za njih, jer su dobili besplatan promet i veću posjetu, no s druge strane vaše računalo može biti iskorišteno i za DDoS napade, tako da ćete zapravo postati suučesnik u rušenju internet stranica.

Stoga, ako ste baš sumnjičavi, prvo otvorite svoj Facebook profil, pa ako je stvarno blokiran, slijedite upute Facebooka na webu, a ne iz maila. 

21.06.2013. 11:35:00
http://metro-portal.hr/pazite-na-novi-virus-na-facebooku/78857/