Metro-portal.hr

objavljeno 06.05.2009. 14:36:30
ATLETIKA

Paula Radcliffe nesigurna u povratak na SP u Berlinu

Kompletnom treningu maratonska rekorderka trebala bi se vratiti sredinom lipnja.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Britanka Paula Radcliffe, vlasnica svjetskog rekorda u maratonu, izjavila je u srijedu kako želi nastupiti na svjetskom prvenstvu u atletici u kolovozu u Berlinu, ali nije sigurna da će to moći zbog oporavka od operacije otekline na desnom stopalu.

"Nadam se da ću sudjelovati na svjetskom prvenstvu ovo ljeto, a ako ne moj će povratak biti na nekom jesenskom maratonu", rekla je, dodajući da stvarno ne zna koji su joj izgledi da sudjeluje na prvenstvu, jer ne želi riskirati i želi se potpuno oporaviti.

Kako je rekla, kompletnom treningu trebala bi se vratiti sredinom lipnja te ako bude tako, onda bi mogla nastupiti na svjetskom prvenstvu.

Paula Radcliff je operirana u ožujku, a liječnici su vjerovali da je oteklina na desnom stopalu bila odgovoran za niz ozljeda.

Ona već ima jedan naslov svjetske prvakinje s prvenstva 2005., a planira se aktivno baviti atletikom do 2012. u nadi da će osvojiti zlatnu medalju na olimpijskim igrama u Londonu.

Do sada na OI nije imala sreće: u Ateni 2004. nije mogla završiti trku, a u Pekingu je bila 23. nakon što se nije oporavila od operacije bedra. (hina/metro-portal)

06.05.2009. 14:36:30
http://metro-portal.hr/paula-radcliffe-nesigurna-u-povratak-na-sp-u-berlinu/17395/