Metro-portal.hr

objavljeno 08.07.2011. 21:16:00
IMA SE

Patafta ponudio najveću jamčevinu u povijesti hrvatskog pravosuđa

Ivanu Čehoku produljuje se zatvor za još 2 mjeseca, a suosumnjičenik Davor Patafta mogao bi se braniti sa slobode ako sud prihvati njegovih 12 milijuna kuna jamstva

Čehok, Patafta i Mikac
Čehok, Patafta i Mikac (ipress.com)

Ivan Čehok još će barem dva mjeseca ostati u istražnom zatvoru, a suosumnjičeni poduzetnik Davor Patafta ponudio je 12 milijuna kuna jamčevine, najviše u povijesti pravosuđa, javlja Hina. Ako sud idućih dana odbaci USKOK-ovu žalbu na jamčevinu, Patafta će izaći na slobodu.

Po riječima njegova odvjetnika Ante Madunića, obrana je ponudila jamčevinu od deset milijuna kuna u mjenicama te još dva milijuna u gotovini, što je iznos koji nitko od osumnjičenika nikada nije ponudio kako bi se branio sa slobode.

Pritvor protiv varaždinskog gradonačelnika produljen je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

USKOK je jučer protiv Čehoka proširio istragu pokrenutu prije mjesec dana zbog sumnje da je zlouporabio položaj i ovlasti i oštetio gradski proračun za 29 milijuna kuna. Sada ga se sumnjiči da je pokušao omogućiti Patafti da s fiktivnih 6,2 milijun kuna preuzme većinsko vlasništvo nad varaždinskom gradskom tvrtkom Zračna luka - Varaždin Airport vrijednom 21 milijun kuna. Tereti ga se i da je oštetio grad za četiri milijuna kuna koliko su iznosile dvije gradske pozajmice Pataftinoj tvrtki.

Uz Čehoka i Pataftu, koji će ostati u pritvoru dok odluka o jamčevini ne postane pravomoćna, pritvor je produljen i trećeoosumnjičenoj Narcisi Huljev, predsjednici uprave jedne od Pataftinih tvrtki.

08.07.2011. 21:16:00
http://metro-portal.hr/patafta-ponudio-najvecu-jamcevinu-u-povijesti-hrvatskog-pravosudja/61095/