Metro-portal.hr

objavljeno 10.11.2010. 09:52:23
GOSTOVANJE

'Par' i 'www.justdance.com(e)home' na daskama kazališta KNAP

Kazalište KNAP ovih će dana u Kulturnom centru Peščenica ugostiti dvije predstave

Par
Par (KNAP)

Ovih dana kazalište KNAP Kulturnog centra Peščenica na svojim daskama ugostit će dvije kazališne/plesne družine.

Koautorska inicijativa OOUR u suradnji s udrugom „Kazalište, vizualne umjetnosti i kultura Gluhih - Dlan" donosi predstavu 'Par' Sandre Banić Naumovski i Angela Naumovskog. Predstava je ostvarena uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i Ministarstva kulture RH, a u suradnji s Kulturnim centrom Peščenica/kazalištem KNAP.

Dvije osobe koje idu ili rade zajedno, imaju jednu funkciju ili čine cjelinu, baš kao i dvoje natjecatelja koji zajednički nastupaju u disciplini parova. Par nije pas de deux. Par je predstava o Sandri i Angelu u vašem vidnom polju kojeg se može usporediti s terenom arheoloških iskapanja. Da biste ih vidjeli morate biti na oprezu, čekati na ono što izlazi iz pozadine, bez imena, bez nekog posebnog interesa. Što je šutjelo sad će progovoriti, što je bilo zatvoreno otvorit će se, i preuzet će glas.

Predstava će biti prikazana u srijedu, 10.11. u 19 sati (premijera), te u 20.30 sati, a u četvrtak u 11.11. ponovno u 19 i 20.30 sati.

Kelkope - 'www.justdance.com(e)home'

kelkope.jpg
Kelkope

Dan nakon predstave 'Par' na pozornicu kazališta KNAP stižu Kelkope. Predstava plesnog ansambla Kelkope 'www.justdance.com(e)home' donosi 'pogled iznutra' u probe, pripreme, prijedloge, odabir plesnog stila, glazbe i kostima jednog plesnog ansambla, kao i uvid u emocije i osobna stanja kroz koja, pripremajući predstavu, prolaze svi plesači koji sudjeluju u procesu stvaranja plesne predstave.

''Sve su to puzle koje čine cijelu sliku. Sve je to ono što predstoji sjaju kojeg publika na kraju vidi, a iza toga se odvija jedan paralelni svemir.'' T.S.

koreografija: Tamara Savićević
plešu: PPA Kelkope i Podmladak PPA Kelkope
gosti: Kawasaki 3p
gost umjetnik: Tomislav Ćiro Zirdum

Premijerno izvedeno: 30. svibnja 2010. g. Predstava je na programu u petak, 12.11. , te u subotu 13.11. u 20 sati.

Više informacija na www.knap.hr

10.11.2010. 09:52:23
http://metro-portal.hr/par-i-www-justdance-comehome-na-daskama-kazalista-knap/50979/