Metro-portal.hr

objavljeno 11.04.2019. 15:01:00
STVARNO?

Papar je ključ vitke linije?

Dodate li samo prstohvat papra u jela koja spremate, potaknut ćete sagorijevanje kalorija nakon jela, spriječiti nakupljanje novih masnih stanica i potaknitu sagorijevanje postojećih

Papar je čudo!
Papar je čudo! (Arhiva)

Začini se doživljaju kao nešto što će hranu učiniti ukusnijom, a u zadnje je vrijeme dostupna cijela sila egzotičnih kojima se nerijetko pripisuju i blagotvorni učinci na zdravlje.

No, istovremeno se jedan naizgled obični i svakodnevni začin neopravdano zanemaruje, a riječ je o - papru.

Naime, uz to što poboljšava okus hrane, crni papar mogao bi biti ključ za gubitak suvišnih kilograma. 

Ovaj začin prepun je vitamina A, C i K, minerala i zdravih masnih kiselina koje pospješuju metabolizam. Uz to, gotovo je nemoguće pobrojati sve dobrobiti za zdravlje koje konzumacija papra donosi. 

Dodate li samo prstohvat papra u jela koja spremate, potaknut ćete sagorijevanje kalorija nakon jela, spriječiti nakupljanje novih masnih stanica i potaknitu sagorijevanje postojećih. 

Ako ste među sretnicima koji mogu podnijeti "vrući" okus papra, počnite svaki dan ovim začinom. Pokrenut će vaš metabolizam brže nego bilo koja druga hrana. Dodajte malo svježe mljevenog papra u čaj. 

India Today piše kako bez straha možete dodati papar u salate i začiniti njime bilo koje jelo jer, osim izvrsnog okusa koji će dati vašoj hrani, pomoći će vam i da izgubite suvišne kilograme. 

11.04.2019. 15:01:00
http://metro-portal.hr/papar-je-kljuc-vitke-linije/117931/