Metro-portal.hr

objavljeno 04.06.2011. 09:30:29
POLETIO

Papa u Zagreb stigao u 11 sati

Avion s papom trebao bi iz rima poletjeti u 9 i 30, a na Pleso sletjeti oko 11 sati

Fotografija vijesti

Na ulicama je velik broj policajaca koji se brinu o sigurnosti Benedikta XVI i provjeravaju jesu li građani poslušali upute da ne parkiraju automobile na ruti kojom prolazi Papa jer će ih ukloniti. Policija poziva građane da prijave nepoznate osobe uz trasu kretanja Pape, da isto naprave po pitanju sumnjivih predmeta te da sa sobom ne nose oružje, noževe i druge predmete "pogodne za nanošenje ozljeda".

U Zagrebu je obustavljen tramvajski promet u široj zoni središnjeg gradskog trga. Tramvaji od osam sati sati ne voze Ilicom od Ulice Republike Austrije, Jurišićevom, Savskom (od Vodnikove do Frankopanske), Frankopanskom, Praškom, Zrinjevcem do Glavnog kolodvora i Ulicom Račkog.

Na svom 19. apostolskom putovanju Papa Benedikt XVI. će, kako prenosi službena web stranica o Papinu posjetu Hrvatskoj, upozoriti vjernike na problem sekularizacije koja prijeti postkomunističkim zemljama, te prigodom Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji govoriti o obitelji kao izvoru zajedništva kojemu teži svaki čovjek, čak i u globalizacijskom društvu.

Sveti Otac već je nekoliko puta kao kardinal posjetio Hrvatsku i, kako je vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi nedavno rekao, a prenijela talijanska agencija Zenit, moglo bi se reći da se u toj "zemlji s dubokim kršćanskim i katoličkim korijenima" Papa osjeća kao kuće.

Papin posjet, koji je u hrvatskoj javnosti ocijenjen kao izniman i povijesni događaj za našu zemlju, počinje dolaskom njegova zrakoplova u Zračnu luku Zagreb, gdje će tijekom svečanosti dobrodošlice održati svoj prvi govor.

Tamo će ga dočekati najviši politički i vjerski predstavnici, nakon čega će se susresti s predsjednikom Ivom Josipovićem i predsjednicom vlade Jadrankom Kosor.

04.06.2011. 09:30:29
http://metro-portal.hr/papa-u-zagreb-stize-u-11-sati/59710/