Metro-portal.hr

objavljeno 08.08.2010. 15:39:20
ANGELUS

Papa pozvao vjernike da odbace egoizam i želju za dominacijom

Papa Benedikt XVI. pozvao je vjernike da odaju počast dvoma mučenicima ubijenima u Auschwitzu, Edith Stein i ocu Kolbeu, koji "nisu nikad izgubili svoju vjeru"

(Getty Images)

Pred skupinom hodočasnika okupljenih ispred papinske rezidencije u Castel Gandolfu, Sveti Otac je održao Angelus pozvavši sve kršćane da žive i koriste materijalna dobra "bez egoizma i bez želje za posjedovanjem ili dominacijom, no u skladu s Božjom logikom, vodeći pritom računa o drugima, u skladu s logikom ljubavi".

Papa je potom podsjetio na dvoje slavnih mučenika - njemačku filozofkinju židovskog podrijetla Edith Stein - "karmelićansku sveticu Terezu-Benediktu od Križa" koju su nacisti ubili 9. kolovoza 1942. te "franjevačkog svećenika, svetog Maksimilijana Mariju Kolbea", Poljaka koji je ubijen 14. kolovoza 1941.

Nazvavši ih "mučenicima 20. stoljeća ujedinjenim u zajedničkoj sudbini u Auschwitzu", Papa je istaknuo kako su "oboje prošli mračno razdoblje Drugoga svjetskog rata, ne izgubivši nikada iz vida nadu, vjeru u u Boga i u ljubav". (hina/metro-portal)

08.08.2010. 15:39:20
http://metro-portal.hr/papa-pozvao-vjernike-da-odbace-egoizam-i-zelju-za-dominacijom/45818/