Metro-portal.hr

objavljeno 20.12.2009. 17:19:42
NEDJELJNI ANGELUS

Papa pozvao na angažiranje za mir, osobito u Betlehemu

Nažalost, do naših dana Betlehem nije uspio postati grad koji predstavlja stabilan mir, poručio je Benedikt XVI. u angelusu

(Getty Images)

Papa Benedikt XVI. u nedjelju je, samo nekoliko dana prije Božića, izrazio žaljenje zbog nepostojanja stabilnog mira u Betlehemu te je pozvao sve kršćane da postanu vjesnici mira, osobito u tome simboličnom gradu.

"Betlehem je, među ostalim i grad koji simbolizira mir u Svetoj Zemlji i u cijelome svijetu", rekao je Papa tijekom angelusa, aludirajući na palestinski grad u kojemu je, prema kršćanskoj tradiciji, rođen Isus.

"Nažalost, do naših dana Betlehem nije uspio postati grad koji predstavlja stabilan mir, to je grad u kojemu se mir vrlo teško održava", sa žaljenjem je konstatirao Papa.

Rekao je kako se "Bog ne miri sa sudbinom kada je riječ o ovakvim stvarima, zbog čega će misterij Božića i mir biti ponovno uspostavljeni u Betlehemu i u cijelome svijetu".

Papa je pozvao vjernike da se angažiraju na borbi protiv svakog oblika sukoba te da postanu vjesnici mira, donoseći ljubav ondje gdje vlada mržnja, oprost ondje gdje vlada grijeh, radost ondje gdje vlada tuga i istinu ondje gdje vlada neistina". (hina/metro-portal)

20.12.2009. 17:19:42
http://metro-portal.hr/papa-pozvao-na-angaziranje-za-mir-osobito-u-betlehemu/28999/