Metro-portal.hr

objavljeno 22.02.2013. 11:22:00
STRAVA

Papa Benedikt je otišao zbog nevjerojatnog seks skandala?

Talijanski mediji bruje o izvješću koje su Papi predala tri vremešna kardinala, gdje se navodno nalaze nevjerojatni podaci o seksualnim eskapadama u Vatikanu

Papa je otišao zbog skandala koji tek treba izaći u medije?
Papa je otišao zbog skandala koji tek treba izaći u medije? (Arhiva)

Papa Benedikt XVI bit će zabilježen u povijesti kao prvi nakon 600 godina koji je napustio svoju dužnost za života, no uz to će na njegovom pontifikatu uvijek biti mrlja pedofilskih skandala koji potresaju cijeli svijet već godinama.

No, sve to bi moglo biti samo mala bura u čaši vode prema izvješću zbog kojeg je, prema tvrdnjama talijanskih medija, Papa zapravo otišao s dužnosti. 

Posebna komisija sastavljena od tri osamdesetogodišnja kardinala godinama je ispitivala navode o seksualnim eskapadama visokih crkvenih dužnosnika u Vatikanu, a rezultati su toliko šokantni da je Papa odlučio otići.

Izvješće je debelo preko 300 stranica, a istraga još nije gotova, no glasine kruže kako se radi o štivu dostojnom rimskih orgija u koje su, čak i u zgradama samog Vatikana, upleteni visoki dužnosnici Katoličke crkve.

Uz to, detaljno su navedeni načini nenamjenskog trošenja novca na luksuz i mondeni život, tako da se, u slučaju da to izvješće ugleda svjetlo dana, razmjeri skandala ne mogu niti zamisliti.

22.02.2013. 11:22:00
http://metro-portal.hr/papa-benedikt-je-otisao-zbog-nevjerojatnog-seks-skandala/76632/