Metro-portal.hr

objavljeno 16.06.2016. 19:00:00
EHH ...

Pala Vlada ... i?

Hrvatska je uspješno iskusila još jednu čar demokracije - opoziv Vlade u Saboru ... zašto? Zato što jedan čovjek ne može podnijeti da nije glavni ...

Niti jednom više nije do smijeha
Niti jednom više nije do smijeha (Arhiva)

Tihomir Orešković od danas je tehnički premijer u iščekivanju svog nasljednika, no moglo bi se dogoditi da to bude barem tri mjeseca. Pala je Vlada, u Saboru je velika većina zastupnika glasala za njeno rušenje, a MOST je glumio dosljednost pa su ostali uz Oreškovića do kraja ..

Iskreno rečeno, čudi nas da je do toga došlo tek sada, jer su se prve pukotine u "suradnji" (nikako "koaliciji") MOST-a i HDZ-a pojavile čim je Vlada formirana ... zapravo, još i prije.

Bijeg MOST-a u zagrljaj HDZ-a uz prozirnu pričicu o lajavom Staziću kojeg je u Lisinskom čula Ružica Vukovac bio je potez koji je očekivala većina informiranijih, no još ih je više očekivalo pucanje MOST-a na frakcije. 

To se u konačnici i dogodilo, iako ne u onom obujmu koji su HDZ i SDP željeli - od 19 patuljaka ostalo je 12 koji se drže za rukice, no od 7 odbjeglih samo su 4 onakva kakvima ih veliki žele, sitne duše koje će prodati sve za foteljicu.

Gordana Rusak pokazala se odmah, dajući jasno do znanja da je njezina ručica dostupna za sitnicu od 20-tak tisućica mjesečno, dok su Lovrinović, Martinović i Mišić do kraja sjedili na dva stolca, otvorivši karte tek pred tjedan dana.

Stipe Petrina, Drago Prgomet i Irena Petrijevčanin pokazali su da su s pravom dobili svoje glasove ... no, u ovom je sazivu Sabora takvih jako, jako malo.

Uglavnom, pred nama su dani puni vijesti o kupovinama i trgovinama, no vjerojatnost da Karamarko i Brkić uspiju "uvjeriti" dovoljno ljudi da dignu ruku za K-premijera Marića gotovo je jednaka nuli. 

Znači, izbori .. kada? E, to ne znamo ... znamo da u novom sazivu ne bismo željeli gledati likove koji su u Saboru već zaradili barem dvije mirovine i galeriju opskurnih likova koje je nesposobni Karamarko podvukao pod svoje skute ..

16.06.2016. 19:00:00
http://metro-portal.hr/pala-vlada-i/98670/