Metro-portal.hr

objavljeno 20.06.2018. 12:31:00
ODLIČNO!

P&G postavio nove ciljeve održivog razvoja

Napredak je vidljiv i u promjenama u proizvodnom pogonu pri čemu se tvornice P&G-a napajaju električnom energijom koja je proizvedena uz pomoć vjetra te parom iz biomase

Održivi razvoj u fokusu tvrtke
Održivi razvoj u fokusu tvrtke (P&G)

Kompanija Procter & Gamble (NYSE:PG) objavila je kako je postigla većinu ciljeva održivog razvoja postavljenih za 2020. godinu, planira ostatak premašiti do kraja godine, te je postavila nove ambiciozne ciljeve za 2030. godinu.

Strateški dokument "Ambition 2030" osmišljen je da omogući i potakne pozitivan utjecaj na okoliš i društvo, stvarajući dodatnu vrijednost za tvrtku i potrošače.

- Vjerujemo da P&G može potaknuti pozitivne promjene i biti pokretačka sila rasta što nas motivira da intenzivnije prionemo na posao kako bismo zadovoljili i ushitili potrošače, omogućavajući im istovremeno odgovornu potrošnju, izjavio je David Taylor, predsjednik i glavni izvršni direktor P&G-a, dodajući:

- Potrošači od brandova kojima vjeruju očekuju vrhunsku doživljaj i pomoć u rješavanju nekih od najkompleksnijih izazova s kojima se svijet danas suočava. Naš globalni doseg, naše razumijevanje pet milijardi potrošača kojima služimo i naša sposobnost da kontinuirano inoviramo jedinstvena su prilika da učinimo pozitivan pomak.

Ciljevi P&G-ja postavljeni u strategiji "Ambition 2030":

  • Brandovi: 20 vodećih robnih marki pod okriljem P&G-a, uključujući Always, Ariel, Dawn, Fairy, Febreze, Head & Shoulders, Pantene, Pampers i Tide omogućit će i potaknuti odgovornu potrošnju jer će potrošačima doći u pakiranju koje je se u potpunosti može reciklirati ili ponovo iskoristiti. Najavljeno je i predstavljane još održivijih inovacija, uz izgradnju povjerenja kroz transparentnost i dijeljenje znanja o sigurnosnoj znanosti.

  • Opskrbni lanac: Proizvodni pogoni P&G-a prepolovit će emisiju stakleničkih plinova te kupiti dovoljno obnovljive električne energije koja će se koristiti kao jedini izvor energije za pokretanje svih tvornica P&G-a. Kompanija se obvezuje i da će iskoristiti barem 5 milijardi litara vode vodeći se načelom kružne ekonomije.

  • Društvo: P&G nastavlja sklapati partnerstva koja mijenjaju svijet, a kojima omogućavaju napredak ljudima, planetu i poslovanju - zaustavljaju onečišćenje oceana plastikom, štite šume i pošumljavaju ih, povećavaju broj rješenja za reciklažu higijenskih proizvoda te zaštitu vode u prioritetnim bazenima širom svijeta.

  • Djelatnici: P&G će uključiti, educirati i nagraditi djelatnike koji u svoj svakodnevni posao implementiraju rješenja održivog razvoja, te uključiti svaki doprinos u tom smjeru u sustav interne evaluacije.

Više detalja o ciljevima "Ambition 2030" pronađite na linku.

Oslanjajući se na tradicionalno lidersku ulogu u zaštiti okoliša, P&G je već ostvario mnoge od zacrtanih ciljeva održivosti za 2020. u ključnim područjima:

Klima - smanjena apsolutna emisija stakleničkih plinova za 16% od 2010.

Voda - smanjena potrošnja vode u proizvodnim pogonima za 27% od 2010.

Otpad - 80% proizvodnih pogona posluje bez proizvodnog otpada

Utjecaj napretka kompanije može se vidjeti kroz brandove i zemljopisna područja, kroz proizvode kao što su Tide Purclean koji sadrži i „bio-based" sastojke, te Head & Shoulders šampon pakiran u recikliranu bocu izrađenu od plastike prikupljene na plaži.

Napredak je vidljiv i u promjenama u proizvodnom pogonu pri čemu se tvornice P&G-a napajaju električnom energijom koja je proizvedena uz pomoć vjetra te parom iz biomase. Poseban je naglasak i na istraživačkim inovacijama koje će iz godine u godinu povećavati mogućnost recikliranja tona plastike, od čega će korist imati cijela industrija, ne samo P&G.

Detaljnije o napretku u izvješću 2017 Citizenship Report.

- Na temelju napretka koji smo dosad ostvarili, ciljevi koje smo si zacrtali o do 2030. nastoje riješiti dva najzahtjevnija ekološka izazova s kojima se svijet danas susreće -konačnost resursa kojima raspolažemo i sve veću potrošnju, izjavila je Virginie Helias, potpredsjednica odjela za globalnu održivost pri P&G-u, dodajući:

- Svjesni smo da P&G sam ne može odgovoriti na te izazove i da nema sve odgovore, stoga se oslanjamo na partnerstva i suradnju kako bismo ostvarili smisleni napredak, a naši brandovi nastavit će razvijati inovacije kako bismo svijest o odgovornoj potrošnji podigli na još višu razinu.

- P&G je lider u predvođenju inovacija i održivog razvoja. Njihova se strategija usklađuje s našim uvjerenjem da će tvrtke biti uspješnije, ako posluju održivije. Pozdravljamo njihove ciljeve u sklopu strateškog dokumenta "Ambition 2030" koji ima potencijal potaknuti značajni pozitivni globalni utjecaj na sve dionike, okoliš i društvo, rekao je Peter Bakker, predsjednik i izvršni direktor Svjetskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (World Business Council for Sustainable Development

20.06.2018. 12:31:00
http://metro-portal.hr/p-and-g-postavio-nove-ciljeve-odrzivog-razvoja/112826/