Metro-portal.hr

objavljeno 08.03.2019. 16:01:00
UREĐENJE STANA

Oživite stan novim pločicama

Ako vam je stari stan već postao jednoličan i predvidljiv, vrijeme je za promjene – a najbolji su izbor nove pločice

Obnovite dom novim pločicama
Obnovite dom novim pločicama (Studio Arte)

Uređenje stana obično nam uzima dosta energije i volje, jer svi želimo ugodno i lijepo okruženje u kojem ćemo boraviti. Tijekom renoviranja najčešće se razmišlja o zidovima i namještaju, a zaboravlja se da je promjena podova nešto što može podići kvalitetu stanovanja na potpuno novu razinu.

Parketi mogu oživjeti kako dnevnu, tako i spavaće sobe, no jeste li razmišljali o - promjeni pločica? Moderne tehnologije donijele su nam mogućnosti o kojima smo do sada mogli samo sanjati, pa tako "obične" keramičke pločice mogu postati drvo, kamen i bilo što drugo.

Vjerojatno biste željeli kamen na podu, ali kad pogledate cijene, nije pretjerano vjerojatno da ćete se odlučiti na takvo ulaganje, iako će vam trajati cijeli život. Imitacija kamena poslužit će sjajno, a uz to ćete uštedjeti, pa i s manjim grčem u želucu napraviti novu renovaciju kad vam ponovno zatreba nova svježina u kuhinji ili kupaonici. No, pločice koje su imitacija kamena ne moraju nužno biti samo na podu - postoje i zidne koje će sjajno izgledati u kuhinji ili na šanku, a idealne su i za oblaganje vanjskih elemenata poput kamina.

Sjajna je stvar to što se ne morate ograničavati na uobičajene i toliko puta viđene dizajne - izbor boja i tekstura daje vam velike mogućnosti kombiniranja, pa će tako i neki tamniji ili čak potpuno crni detalji sigurno uspješno pronaći svoje mjesto na vašem podu ili zidu.

Imitacija mramora donijet će pravo osvježenje ukoliko, primjerice, imate poveliki ulaz u prostor i želite ga osvježiti i naglasiti. Karakteristične vene na površini mramora savršeno su prenesene na vrhunske pločice koje će, postavite li ih u kupaonici, napraviti pravo malo čudo i dati joj luksuzan izgled koji neće zahtijevati barem jedan nenamjenski kredit za postavljanje. Ništa manje dobro neće izgledati ni u kombinaciji s kamenom ili drvetom - naravno, savršenom imitacijom tih materijala na vrhunskim pločicama.

Možda i najveći hit su pločice imitacija drveta, jer bogatstvo izbora i tekstura dozvoljava vam igranje bez granica - vaša kupaonica ili kuhinja dobit će moderni ili rustikalni izgled u trenutku, a ništa manje atraktivne nisu ni pločice koje su imitacija obnovljenog drva. Štoviše, ovakve podne i zidne obloge omogući će da vaš shabby chic namještaj zabljesne u punom sjaju, potpuno usklađen s cijelom prostorijom.

Jednako tako, ako želite u kuhinji napraviti kombinaciju drveta i kamena na podu kako biste odijelili blagovaonski dio od dijela za kuhanje, nema boljeg izbora od pločica - jednak materijal koji će se savršeno spojiti i biti vizualno vrlo atraktivan, no istovremeno i lak za održavanje, što je jedna od stvari na koje uvijek treba unaprijed misliti.

08.03.2019. 16:01:00
http://metro-portal.hr/ozivite-stan-novim-plocicama/117335/