Metro-portal.hr

objavljeno 27.08.2012. 19:32:00
WOW :)

OwnFone, personalizirani 3D isprintani mobitel

Mobitel kao stvoren za djecu i starije ima samo 12 kontakata i veličine je kreditne kartice

Genijalni personalizirani mobitel
Genijalni personalizirani mobitel (OwnFone)

Danas se proizvođači mobitela natječu tko će nagurati više funkcija u svoj smartphone, ne bi li vas natjerali da svu moguću komunikaciju obavljete putem upravo njihovog uređaja. No, ima i onih koji se vode devizom: manje je više.

Tako očito razmišljaju proizvođači prvog personaliziranog mobitela na svijetu OwnFone, koji vam nude mobitel koji ima samo 12 kontakata, nema tipke za brojeve niti možete slati SMS-ove, velik je kao kreditna kartica i težak 40 grama.

Opremljen je i punjačem, a za bateriju proizvođač tvrdi da može biti na čekanju cijelu godinu dana, tj. da se troši jedino kad razgovarate. Kako mobitel nema ni ekran, nije ni čudo da ima takve performanse baterije.

Genijalnost cijele priče je u tome da možete svratiti na njihove stranice http://myownfone.com i pomoću online formulara dizajnirati svoj mobitel, izabrati boju, osnovni dizajn i svojih 12 kontakata koji će vam biti upisani. Po potrebi će vam naknadno reprogramirati kontakte. 

Nakon dizajnirana platite 55 funti i uređaj počinje izlaziti iz njihovog 3D printera i šalje se poštom na vašu kućnu adresu. 

Idealan proizvod za male klince i seniore još se ne može naručiti izvan Velike Britanije, no ne sumnjamo da će i to uskoro biti moguće. 

27.08.2012. 19:32:00
http://metro-portal.hr/ownfone-personalizirani-3d-isprintani-mobitel/73559/