Metro-portal.hr

objavljeno 11.05.2008. 21:10:01

Ovacije velikom kapetanu

Luka Modrić protiv Rijeke odigrao posljednju utakmicu u modrom dresu u Maksimiru

Fotografija vijesti

Bio je to oproštaj iz snova. Luka Modrić odigrao je posljednju utakmicu u Dinamovu dresu na maksimirskom stadionu, a da je mogao sam napraviti program svog oproštaja, vjerojatno ne bi bolje izrežirao. Rijeka je ‘izmasakrirana’ sa šest komada, Luka je ponovno odigrao senzacionalnu utakmicu, a atmosfera u Maksimiru bila je izvrsna.

Maksimir se oprostio od jednog od najboljih igrača u svojoj povijesti. Stadion je bio prepun transparenata posvećenih Luki, a njegovo se ime skandiralo već od prvog sučevog zvižduka.

Zadnja utakmica u Splitu

“Iskreno, poznavajući sebe, vratit ću se jednoga dana u Dinamo. Srce ne možeš prevariti.”
Luka Modrić
kapetan Dinama

‘Špica’ prekrasnog zagrebačkog dana dogodila se u 78. minuti utakmice. Luka Modrić je zamijenjen, a 20.000 navijača ustalo se i gromoglasnim aplauzom pozdravilo velikog nogometaša. Luka nije mogao ostati imun na to. Iako je utakmica još trajala, napravio je počasni krug oko terena na kojem je stekao svoje ime. Nije plakao, ali to se od njega nije ni očekivalo. Ipak je Modrić iz krajeva u kojima se i ne plače tako često...

- Presretan sam zbog ovoga što su mi navijači priredili. Stvarno im zahvaljujem. Suzdržavao sam se da ne krene suza - iskreno je priznao Luka dodavši da je bio pravi potez što na zimu nije otišao iz Maksimira.

- Da sam otišao na zimu, nikada ne bih doživio ovo. Oprostio bih se od Dinama ispadanjem iz Kupa Uefe u Rennesu. A to baš ne bi bio  idealan rasplet.

Luka Modrić samo što nije otišao u Tottenham, ostala je tek formalnost uzvrata Kupa na Poljudu. Dakle, logično je pitanje tko će biti Lukin nasljednik.

“U ovakvoj Rijeci sigurno ne mislim ostati, a Dinamo me privlači. Ima vremena za odluku.”
Anas Sharbini
kapetan Rijeke
- Ne znam, to nije pitanje za mene. Anas Sharbini? Talentiran je... - rekao je Luka Modrić.

Međutim, mladi Grobničan taj svoj talent nije pokazao u subotu. Jedva se sastajao s loptom. Poslije je i Zdravko Mamić u intervjuu za Jutarnji list priznao da će teško doći do Sharbinija.

Butina dolazi, Koch odlazi

- Razgovarao sam s predsjednikom Rijeke Ježićem. Kaže da Anas Sharbini nije za prodaju. Teško da će se predomisliti.

Međutim, Mamić je izgleda završio posao oko dovođenja Tomislava Butine koji bi trebao zamijeniti Georga Kocha. (METRO) 

11.05.2008. 21:10:01
http://metro-portal.hr/ovacije-velikom-kapetanu/6971/