Metro-portal.hr

objavljeno 22.11.2010. 14:00:00
PRVI MEĐUNARODNI KAMP KULTURE

Otvorenje izložbe Tenda Gialla sutra u Pogonu Jedinstvo

Otvorenjem izložbe Tenda Gialla sutra u 20 sati u Pogonu Jedinstvo započinje Prvi međunarodni kamp kulture koji će po prvi puta okupiti bečku i zagrebačku nezvisnu kulturnu scenu

Tenda Gialla
Tenda Gialla (Prvi međunarodni kamp kulture)

U organizaciji Neformalnog saveza Organizam i partnera: Fenster C. iz Austrije i Roma Radio Art Fair iz Italije, od 23. do 30. studenog u Pogonu Jedinstvo i klubu Močvara u Zagrebu održava se Prvi međunarodni kamp kulture u čijem središtu je velika izložba Tenda Gialla. Ovaj multilateralni projekt zemalja partnera Hrvatske, Austrije i Italije odvija se pod visokim pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Austrije kao i pokroviteljstvom Austrijskog kulturnog foruma te Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu.

Prvo izdanje kampa kulture po prvi puta će okupiti bečku i zagrebačku scenu suvremene umjetnosti mlađe generacije te otvoriti veliku grupnu izložbu bečkih umjetnika, osobitog koncepta pod nazivom Tenda Gialla. Karina Bruckner, "Cut and Scrape", Kathi Hofer, Tobias Pils, Bernhard Rappold, Teresa Rotschopf, Markus Sulzbacher, Carlos Vasconcelos i Paul Wagner žive i djeluju u Beču, a izlažu u Austriji i na međunarodnoj sceni.

Na prvo predstavljanje u Zagreb dolaze i Ilari Valbonesi, umjetnica i kustosica iz Rima, Jose Cabrera Betancort, španjolski umjetnik koji će izlagati unutar Tenda Gialle,  Irena Pivka i Brane Zorman sa slovenskog RadioCone. Hrvatsku umjetničku scenu u kampu kulture  podupiru Vladimir Gudac, Siniša Labrović, Denis Krašković, Bogoljub Duduk, Ksenija Kordić, Iva Višak (NaIva), članovi i suradnici Neformalnog saveza Organizam,  MSU Zagreb i Pogon-Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade.

Nakon otvorenja  velike izložbe Tenda Gialla u prostorima Pogona Jedinstvo, uslijedit će intrigantni večernji koncertni program audio performansa u klubu Močvara u izvedbi Noiseformation Trumatica, benda The International i DJ Terese Rotschopf. Predavanja na temu Giallo uz recentne filmske projekcije, okrugli stolovi i rasprave, interaktivne radionice, performansi, instalacije, DJ setovi, art radio projekti te novi podcast projekti kao interpretacije napetosti i neizvjesnosti u vizualnoj umjetnosti  očekuju posjetitelje spremne za kulturno kampiranje od 23. do 30. studenog. Ulaz na sve programe je besplatan!

Program i ostale informacije potražite na tendagialla.sintoment.hr

22.11.2010. 14:00:00
http://metro-portal.hr/otvorenje-izlozbe-tenda-gialla-sutra-u-pogonu-jedinstvo/51567/