Metro-portal.hr

objavljeno 24.02.2021. 17:01:00
FESTIVALI

Otvorene prijeve za Splitski filmski festival

Splitski filmski festival - Međunarodni festival novog filma otvorio je prijave za sudjelovanje na svom ovogodišnjem, 26. izdanju koje će se održati od 3. do 10. rujna.

Split filmski festival
Split filmski festival (Arhiva)

Zadnji rok za prijavu je 9. lipnja, a uz prijave standardnih kategorija (film, video & novi mediji) autori, producenti ili distributeri mogu prijaviti VR projekte, radove virtualne stvarnosti i filmove producirane uz pomoć AI tehnologije. 

Odabrani radovi sudjelovat će u konkurenciji ili popratnim programa, a pravo sudjelovanja u natjecateljskom programu imaju samo ostvarenja nastala nakon 1. siječnja 2020. godine.

S Festivala ističu da od samih svojih početaka 1996. promiču sva nova, kreativna, eksperimentalna, osobna, radikalna, subverzivna ostvarenja svih dužina i žanrova, nastala uglavnom izvan mainstreama, pri čemu se vrednuje isključivo izvrsnost i originalnost ostvarenja.

Selektori odabiru radove za konkurenciju i ostale programe festivala, a međunarodni žiriji dodjeljuju Grand Prix i Posebna priznanja.

Svi hrvatski filmovi, bez obzira na program u kojem su prikazani, konkuriraju za Nagradu Ivan Martinac, koja se dodjeljuje hrvatskom autoru za kreativno i inovativno korištenje filmskog jezika, a u čijem izričaju dominira upotreba specifičnih filmsko - izražajnih sredstava ostvarivih samo u mediju pokretnih slika.

Festival će se održati uživo, ali dijelom i online što, napominju organizatori, omogućuje veliku količinu fleksibilnosti kao i širok doseg programa. Online program primarno bi se sastojao od predavanja, prezentacija, radionica, kao i live streama pojedinih programa.

Kompletni program festivala bit će objavljen na festivalskoj stranici u kolovozu 2021.

24.02.2021. 17:01:00
http://metro-portal.hr/otvorene-prijeve-za-splitski-filmski-festival/130571/