Metro-portal.hr

objavljeno 21.04.2012. 13:16:00
ZAGONETKA

Otvorena sezona krugova u žitu

Kao i svake godine, okrug Wiltshire prvi je dobio tajanstvene krugove u žitu, ovaj puta kraj Hill Barna

Prvi ovogodišnji krugovi u žitu
Prvi ovogodišnji krugovi u žitu (Screenshot YouTube)

Ove su godine prvi krugovi u žitu primjećeni 15. travnja, a iscrtani simbol čini se naizgled jednostavnim i bez neke dublje poruke, kao da je netko samo želio otvoriti sezonu. Da li se ovdje radi o simbolu jedinstva i sklada, ili su se igrala vrlo napredna i tehnološki opremljena djeca, sigurno nikad nećemo saznati.

Krugovi u žitu zbunjuju i frustriraju znanstvenike i uveseljavaju poklonike teorije da su to poruke izvanzemaljaca već desetljećima, no zadnjih godina tijekom sezona pojavljivali su se toliko kompleksne strukture da bi njihova izrada zemaljskim sredstvima zahtijevala izuzetno visoku razinu tehnološke opremljenosti i šutnju velikog broja ljudi.

Kad bi se stvarno radilo o nečijoj igri, previše bi ljudi moralo vidjeti strojeve i ljude koji to rade da se barem netko ne bi izlajao tabloidima za pristojnu svoticu novaca, koja je uvijek ponuđena očevicima takvih događanja.

Stoga, kao i uvijek, evo vama video, pa probajte zaključiti možete li i sami napraviti tako nešto ili su to ipak napravila neka bića koja nisu ljudi:

21.04.2012. 13:16:00
http://metro-portal.hr/otvorena-sezona-krugova-u-zitu/70271/