Metro-portal.hr

objavljeno 14.10.2008. 14:55:44
izgledno - konzervativci

Otvorena prva birališta u Kanadi

Kanađani na parlamentarnim izborima biraju 308 zastupnika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Reuters)

Prva biračka mjesta na kanadskim parlamentarnim izborima, na kojima se očekuje pobjeda konzervativnog premijera Stephena Harpera, otvorena su u utorak ujutro po mjesnom vremenu na atlantskim obalama Kanade.

Biračka mjesta otvorena su na Newfoundlandu i Labradoru u 8.30 po lokalnom vremenu, pola sata prije otvaranja birališta u pokrajinama Novoj Škotskoj i Novom Brunswicku.

Tijekom dana otvorit će se birališta diljem te velike zemlje koja se prostire na šest vremenskih zona. Zadnja birališta, na pacifičkoj obali, bit će zatvorena u 19.00 po mjesnom vremenu, odnosno u 4 sata srijedu ujutro po srednjoeuropskom vremenu. Prvi privremeni rezultati izbora bit će poznati nakon što se prebroji veći dio glasova iz ključnih, najnaseljenijih pokrajina Ontarija i Quebeca, odakle u parlament u Ottawi ide najveći broj parlamentarnih zastupnika.

Gotovo sva istraživanja javnog mišljenja predviđaju pobjedu konzervativaca premijera Stephena Harpera koja, unatoč svemu neće biti dovoljna za postizanje apsolutne većine u parlamentu koji ima 308 mjesta. (hina/metro-portal)

14.10.2008. 14:55:44
http://metro-portal.hr/otvorena-prva-biralista-u-kanadi/12414/