Metro-portal.hr

objavljeno 12.11.2010. 19:25:08
2000 RADNIH MJESTA

Otvoren trgovački centar "City Center one" u Splitu

U Splitu je popodne otvoren trgovački centar „City Center one" u koji je austrijska tvrtka „Kaufmann" uložila 140 milijuna eura

City Center One u Splitu
City Center One u Splitu (CROPIX)

Otvorenje toga trgovačkog centra bilo je prvotno planirano u 12 sati, no, kako je za Hinu izjavila direktorica marketinga novootvorena trgovačkog centra Vlatka Svedružić, više sati je kasnilo zbog „tehničkih razloga". „Inspekcija je zatražila svu dokumentaciju i kad ju je pregledala, izdana je uporabna dozvola za taj trgovački centar", kazala je Svedružić.

Trgovački su centar zajednički otvorili gradonačelnik Željko Kerum i vlasnici austrijske tvrtke „Kaufmana" - Hubert Hofmann i Wolfgang i Fabian Kaufmann. Gradonačelnik Kerum i generalni ravnatelj trgovačkog centra Sven Vorih istaknuli su kako je u izgradnju uloženo 140 milijuna eura te da će u njemu raditi 2000 ljudi.

Osvrnuvši se na višesatno kašnjenje otvorenja centra, Kerum je kazao kako su mnogi „pokušali iskoristiti tu prigodu za politički obračun i optužiti grad Split (gradsku upravu) za probleme između investitora i vlasnika zemljišnih parcela" na prostoru na kojem je izgrađena pristupna cesta trgovačkom centru. „Grad Split ne može biti sudac u odnosima između investitora i vlasnika tih parcela. Neka oni to riješe", kazao je Kerum.

Naglasio je kako je gradska uprava učinila sve što je bilo potrebno za dovršetak izgradnje trgovačkog centra „City Center one" te da je investitor "uplatio komunalni doprinos". Kerum je također kazao kako poštuje nezadovoljne vlasnike parcela, ali da isto tako treba biti svjestan da će se u ovo teško vrijeme u novom trgovačkom centru zaposliti 2000 ljudi. (hina/metro-portal)


12.11.2010. 19:25:08
http://metro-portal.hr/otvoren-trgovacki-centar-city-center-one-u-splitu/51128/