Metro-portal.hr

objavljeno 17.05.2014. 14:24:00
SAVA

Otvoren StudentCuts!

Jučer je u studentskom domu Stjepan Radić na Savi održano svečano otvorenje prvog StudentCutsa, Internacionalnog studentskog filmskog festivala

Otvoren StudentCuts na Savi
Otvoren StudentCuts na Savi (StudentCuts)

StudentCuts festival je, putem video nastupa, službeno otvorila dr.sc. Slavica Ćosović Bajić, dekanica Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, glavnog sponzora festivala, koja je tom prilika istaknula zadovoljstvo realizacijom događanja, za koje je istaknula podršku za održavanje u narednim godinama, te pozdravila i čestitala svim autorima filmova i sudionicima.

U nastavku događanja, održana je i prigodna tribina, pod nazivom Digitalne medijske kulture na kojoj su sudjelovali predstavnici medijske i filmske struke: Vjeran Bušelić s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Jaka Polutnik kao predstavnik Sveučilišta u Mariboru, organizacijskog partnera festivala, Branka Vuk s CARNet-a te Fran Mubrin i Darijo Cerepinko s Sveučilišta Sjever, još jednog partnera i sponzora festivala.

U zabavnom dijelu programa u dvorani Pauk do kasno u noć posjetitelji su mogli uživati u nastupu banda the Roomers i Finding Fawcet te DJ Slishmeistera. Kao iznenađenje nastupila je i Petra Dugandžić, zvijezda „Larina izbora" koja je svoj pjevački talent brusila u emisiji „Zvijezde pjevaju".

Festival se nastavlja još i danas do 21 sat, kada će biti dodijeljena i nagrada publike. Ne propustite zanimljive filmove s CARNet-ovog webfestivala te izbor najboljih filmova s International student film festivala iz 2013. godine, a za mlade autore organizirano je i druženje s redateljima s ciljem razmjene ideja i kontakata.

Više na stranicama festivala.

17.05.2014. 14:24:00
http://metro-portal.hr/otvoren-studentcuts/85047/