Metro-portal.hr

objavljeno 24.08.2019. 16:31:00
FESTIVALI

Otvoren prvi Rab Film Festival

Dobra vibra i sjajna atmosfera obilježile su dolazak nove, male zvijezde na domaće festivalsko nebo

Veselo otvaranje RAFF-a
Veselo otvaranje RAFF-a (RAFF)

Projekcijom francuskog filma Jadnici u petak navečer u Ljetnom kinu otvoren je prvi Rab Film Festival - festival istraživačkog filma, nova ljetna festivalska priča koja ujedinjuje film, glazbu, gastronomiju i edukaciju.

Film otvaranja predstavili su redatelj i glavni glumac Ladj Ly i Djebril Zonga. Ly je publici najavio svoj film riječima: to je priča o ljudima u lošim situacijama. Premda se radnja događa u Francuskoj, tema bijede je univerzalna. Ly je također zahvalio organizatorima i rapskoj publici na gostoprimstvu i izraženoj časti da otvori povijesno, prvo izdanje RAFF-a. Publiku je pozdravio direktor RAFF-a Robert Tomić Zuber, koji je zahvalio suradnicima, pokroviteljima i partnerima i prijateljima festivala. Rab Film Festival službeno je otvorio gradonačelnik Nikola Grgurić istaknuvši da ovo nije samo dobrodošlica, nego svojevrstan povratak festivala kući s obzirom na kinoprikazivačku tradiciju dugu 106 godina. Grgurić RAFF-u predviđa svijetlu budućnost s obzirom na sjajnu atmosferu i dobru festivalsku "vibru". Nakon projekcije uslijedio je koncert Zdenke Kovačiček i Greehnouse Blues Banda kojim je otvoren glazbeni program RAFF BEAT.

U idućih nekoliko dana posjetitelje očekuje 13 filmskih projekcija i 5 koncerata, a posebno atraktivan bit će i program zatvaranja 27. kolovoza u "morskom kinu" RAFF SEAPLEX KAICH u koje će posjetitelji moći uploviti na barci, jahti ili kaiću.

Program RAFF-a održava se na nekoliko lokacija: u Ljetnom kinu Rab, Zimskom kinu Rab, na Trgu slobode, u Uvali I. Padova, na Sv. Ivanu te u Villi Antonietta (Mahačevoj vili). Festivalski paket ulaznica, koji omogućuje ulaz na sva događanja, moguće je kupiti online, a prodaja pojedinačnih festivalskih ulaznica počinje 22. kolovoza. Cijena ulaznice za projekcije u podne iznosi 20 kuna, 25 kuna za projekcije u 18:30 sati te 30 kuna za večernje projekcije u 21 sat. Ulaznica za večernju projekciju ujedno vrijedi i za koncert. Osim hrvatskih, sve festivalske projekcije imaju i engleski titl.

24.08.2019. 16:31:00
http://metro-portal.hr/otvoren-prvi-rab-film-festival/120256/