Metro-portal.hr

objavljeno 26.05.2022. 13:41:00
COOL

Otvoren prvi hrvatski ZEISS Vision Center

Njemački brend već je 175 godina sinonim za najbolje naočalne leće na svijetu, a sad su otvorili i Centar u samom središtu Zagreba

ZEISS Vision Center
ZEISS Vision Center (Arhiva)

Bogata tradicija i posvećenost inovacijama osnovne su značajke brenda ZEISS, koji je svoj Vision Center otvorio u Zagrebu, u samom centru grada, na adresi Gundulićeva 8 (na mjestu nekadašnje Pošte). Radi se o prvom hrvatskom centru ovog tipa, koji nudi ne samo vrhunsku kvalitetu usluge i korištenje najsuvremenije tehnologije, nego i cjeloviti pristup vidu i ultimativno iskustvo za svakog posjetitelja.

ZEISS se ponosi sa svojih 175 godina tradicije i izvrsnosti. On je stručan, provjeren i pouzdan. U radu se primjenjuju nove, uzbudljive tehnologije koje omogućuju uvijek vrhunsku kvalitetu usluge.

„Sigurna sam da ćemo se složiti da je vid prevažan da bismo se zadovoljili samo dobrim naočalama. Tu je i glavna vrijednost ZEISS Vision Centra. Cilj je stručnim vodstvom u 8 koraka doći do idealnog optičkog rješenja za svakoga.

Ovim individualiziranim pristupom mi smo mjesto gdje je kupnja naočala opušteni proces uz stručan odabir, a relaksirani vid doživljaj koji traje", rekla je direktorica i voditeljica ZEISS Vision Centera Zagreb, Dolores Galić.

Iskustvo kupca u ZEISS Vision Centeru u prvom je planu pa tako svatko prolazi kroz 8 koraka uz pomoć stručnjaka, koji vas dovode do naočalnih leća stvorenih prema vašim individualnim potrebama. Pri tome se koriste vrhunskom tehnologijom, poput uređaja VisuFit 1000, koji centriranje okvira i naočalnih leća na licu čini gotovo stopostotno točnim.

Interijer zagrebačkog ZEISS Vision Centera potpisuje njemački arhitekt Elmar Gauggel te ga odlikuju čiste i precizne linije koje odražavaju kvalitetu i stručnost ZEISS proizvoda i tima njegovih stručnjaka. Za dizajn je dobio nekoliko međunarodnih nagrada, među njima je i prestižna Red Dot nagrada za najbolju arhitekturu. Interijer zagrebačkog Centra krasi jedna od najpoznatijih i najljepših fotografija ikada -„Earthrise", koju je snimio američki astronaut William Anders 1968., tijekom misije Apolla 8 na Mjesec, i to upravo ZEISS fotografskom lećom.

Na otvorenju su u Zagrebu bili i vodeći stručnjaci iz Carl Zeiss Vision International, a Gergely Rosa, komercijalni direktor za Istočnu Europu, predao je certifikat voditeljici Dolores Galić te tako službeno otvorio Center.

„Koncept ZEISS Vision Centera razvili smo prije 10 godina i ponosan sam što mogu reći da je ovaj zagrebački jednako sjajan kao i neki u, primjerice, Njemačkoj. ZEISS Vision Centri počivaju na četiri stupa. To su najsuvremeniji uređaji, drugi je stručni tim, treći dizajn, a četvrti, naravno, najkvalitetnije leće koje vam osiguravaju najbolji vid", rekao je Rosa.

ZEISS leće u svom su radu koristili brojni uglednici tijekom povijesti. Tako je čak 35 dobitnika Nobelove nagrade koristilo upravo ove leće u svojim istraživanjima, a Charles Darwin posebno je tražio Zeissov mikroskop za svoj rad, a Zeissove leće pomogle su i francuskom umjetniku Claudeu Monetu koji je pred kraj života patio od katarakte i ubrzano je gubio vid. Uz pomoć posebnih ZEISS leća uspio je dovršiti svoje remek-djelo, „Lopoče". ZEISS je otvorio i prvi planetarij na svijetu, 1923. godine na krovu zgrade Zeissove tvornice u Njemačkoj, koji sada godišnje posjećuje više od 80 milijuna ljudi.

Zeiss Vision Center Zagreb vodi vas u budućnost uz inovativnu i najsuvremeniju tehnologiju, kako biste dobili savršene naočalne leće i otkrili kristalno jasan vid.

Posjetite Zeiss Vision Center u Gundulićevoj 8 u Zagrebu. 

26.05.2022. 13:41:00
http://metro-portal.hr/otvoren-prvi-hrvatski-zeiss-vision-center/137929/