Metro-portal.hr

objavljeno 20.05.2011. 11:40:00
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU

Otvoren najtečaj za stipendije najboljim studentima

Sveučilište u Zagrebu objavilo je na svojoj internetskoj stranici (www.unizg.hr) Natječaj za dodjelu stipendija najboljim studentima u akademskoj godini 2010./2011.

Fotografija vijesti

Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti sastavnica Sveučilišta koji su studij upisali prije te akademske godine. Kandidati ne smiju biti stariji od 27 godina, niti apsolventi ili studenti prve godine studija preddiplomskog, integriranog ili diplomskog studija, priopćilo je danas Sveučilište.

Studenti koji se prijavljuju za stipendije u dosadašnjem studiju moraju imati ostvaren prosjek od najmanje 4.00, a ukoliko studiraju prema Bolonjskom sustavu, moraju imati apsolvirano najmanje 55 ECTS bodova u pojedinoj godini studija.

Prilikom odabira, prednost će imati studenti više godine studija s višim prosjekom ocjena, dok će u slučaju izjednačenog rezultata, prednost imati kandidati s lošijim socijalnim statusom. Natječaj je otvoren do 27. svibnja, a odluka o odabranim stipendistima bit će objavljena na oglasnim pločama sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, u Sveučilišnom vjesniku i na internetskoj stranici Sveučilišta.

U svrhu poticanja izvrsnosti Sveučilište u Zagrebu svake godine dodjeljuje 100 stipendija svojim najboljim studentima iz svih znanstveno-nastavnih i umjetničkih područja, pri čemu su najmanje dvije namijenjene studentima s invaliditetom, stoji u priopćenju.

20.05.2011. 11:40:00
http://metro-portal.hr/otvoren-najtecaj-za-stipendije-najboljim-studentima/59067/