Metro-portal.hr

objavljeno 05.06.2008. 07:05:06

Otvoren Mercedesov AUTOline centar

Centar u Dugopolju kod Splita najmoderniji je u Hrvatskoj

Legendarni oldtimeri ispred impresivne zgrade
Legendarni oldtimeri ispred impresivne zgrade

Poslovni centar AUTOline d.o.o. u Dugopolju kraj Splita svečano je otvoren 30. svibnja. Na veliku Mercedesovu feštu stigli su brojni uzvanici i poznate osobe iz javnog života.

Službenom je otvorenju prethodilo prelijetanje objekta helikopterom s kojim su u Dugopolje stigli članovu uprave Daimlera, Andreas Renschler i dr. Joachim Schmidt. Oni su, zajedno s ministrom znanosti, obrazovanja i športa Draganom Primorcem, te vlasnikom tvrtke EUROline Bracom Radovanovićem, svečano prerezali vrpcu i otvorili najmoderniji prodajno-servisni centar automobila u Hrvatskoj.

Osim impresivne zgrade u staklu, gosti su mogli uživati u ljepoti skupocjenih oldtimera parkiranih ispred centra kao što su Mercedes-Benz 600 iz 1966., 300 SEL, Gullwing 300 SL coupe... No, u Dugopolju je bilo i jedno od najbržih vozila na svijetu SLR McLaren, izložen u izvedbama roadster, 722 i 722 GT Cup.

Na 8500 kvadrataAUTOline je ovlašten za prodaju i servis osobnih vozila Mercedes-Benz, Smart, Maybach, Chrysler, Jeep i Dodge, te transportera, autobusa i Mitsubishi Fuso vozila. Ukupna površina centra je 8500 m2.Večernji je program počeo predstavljanjem hrvatskog izuma - trkaćeg Smarta Forfour koji je sa svojom ekipom stvorio inženjer Zlatko Kvočić. Osim karoserije, bloka i glave motora te električnog servoupravljača, svi su dijelovi ručno izrađeni. Juri 250 km/h i ima turbomotor na bazi Mercedes-Benz modela 111 sa 600 KS.

Kruna svečanosti je bila donacija splitskoj bolnici Firule u obliku Mercedes-Benz Sprintera opremljenog svim reanimacijskim uređajima. Najmodernije vozilo toga tipa s pravom nosi naziv ‘bolnica na kotačima’.

Ravnatelju KBC Firule dr. Dujomiru Marasoviću donirano je vozilo, vrijedno više od milijun kuna, predao Andreas Renschler.

Gosti su uživali u zabavnom programu i ugođaju za koji su se pobrinuli izvođači poput Vanne, Tedija Spalata, Gibonnija, Maye Azucene, ansambla LADO... Posebno iznenađenje večeri bio je vatromet koji je prošarao zvjezdano nebo iznad AUTOlinea... (ŽS) 

05.06.2008. 07:05:06
http://metro-portal.hr/otvoren-mercedesov-autoline-centar/8213/