Metro-portal.hr

objavljeno 05.10.2010. 22:13:01
INOVATIVAN KONCEPT

Otvoren dućan koji uz sastojke prodaje i recepte

Berlinski dućan prodaje točno izvagane sastojke za pojedina jela te pripadajuće recepte za kulinarske početnike

Namirnice
Namirnice (Shutterstock)

Zaljubljenici u kuhanje kojima je dojadilo kupovati velika pakiranja sastojaka za neko jelo koje će možda samo jednom pokušati skuhati, ali i potpuni kuharski neznalice dobili su rješenje svojih problema kad je jedna berlinska trgovina odlučila prodavati točno izvagane sve sastojke za pojedino jelo, osiguravši pritom i detaljan recept za njegovo spravljanje.

Matthew Renneberg je s prijateljima otvorio dućan u berlinskoj četvrti Schoeneberg koji olakšava život Berlinčanima kojima kronično nedostaje vremena. "Ljudi koji nemaju mnogo vremena za kupnju ili kuhanje ovdje mogu naći svu potrebnu inspiraciju i pomoć", rekao je Renneberg. "Iz dućana izlazite sa svime što vam treba za savršenu večer, uključujući recept i vino".

Sa svojom je ekipom mjesecima usavršavao recepte, tražeći od prijatelja da ih isprobaju kako bi bio siguran da su točni i sveobuhvatni, te da je spravljanje obroka brzo, čak i za kuharskog početnika.

"Cilj nam je bio omogućiti ljudima da nakon posla kupe recept i sastojke i potom prijateljima ili obitelji pripreme jelo iste večeri. Nijedno naše jelo ne spravlja se duže od 50 minuta", pojasnio je Renneberg. Cijena pojedinog jela kreće se od 3 do 10 eura (22 do 75 kuna).

"Nešto je skuplje nego u supermarketima, ali budući da sastojke prodajemo u točnim omjerima, ništa se ne baca pa to umanjuje krajnju cijenu", napomenuo je.(hina/metro-portal)

05.10.2010. 22:13:01
http://metro-portal.hr/otvoren-ducan-koji-uz-sastojke-prodaje-i-recepte/49283/