Metro-portal.hr

objavljeno 29.10.2010. 15:26:33
OLAKŠANJE ZA VOZAČE

Otvoren dio velikogoričke obilaznice

VIDEO - Obilaznica če omogućiti lakši prilaz Plesu i Gradu Zagrebu te trajno skloniti tranzitni promet iz središta Velike Gorice

Obilaznica
Obilaznica (Dragan Matic / CROPIX / Infopunkt)

Vlada je omogućila nastavak rada na obilaznici u Velikoj Gorici unatoč teškim vremenima, zbog čega je teška srca morala odustati od nekih investicija, izjavila je danas premijerka Jadranka Kosor na otvorenju prve faze nove prometnice, koja obuhvaća dio glavne trase u duljini od 1,2 kilometra i spojne ceste na državnu cestu D 408 u duljini od 2,7 kilometra, što ukupno iznosi 3,9 kilometara.

Obilaznica će puno značiti za Velikogoričane, gospodarstvo Velike Gorice i cijele županije, te za sigurnost u prometu, istaknula je predsjednica vlade. Naglasila je, kako je projekt vrijedan 109 milijuna kuna.


Predsjednik Uprave HC-a Jakov Krešić podsjetio je da zbog migracija prema Zagrebu i iz Zagreba oko 50.000 vozila dnevno prođe kroz Veliku Goricu, pa će dovršetak cjelovite obilaznice trajno riješiti to usko grlo.

Dodao je, kako 3,9 kilometara suvremene prometnice zadovoljava europske kriterije, te da su uz dvotračnu cestu su izgrađene kvalitetna biciklistička i pješačka staza, te posebni prijelazi za osobe s posebnim potrebama. Krešić je izjavio, da teče izgradnja druge faze obilaznice, koja se nastavlja se na prvu fazu i završava na čvoru Kosnica na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, a ukupne je duljine 5,3 kilometara.

Dovršena obilaznica omogućit će lakši prilaz zračnoj luci i Gradu Zagrebu te trajno skloniti tranzitni promet iz središta Velike Gorice, rekao je gradnačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

29.10.2010. 15:26:33
http://metro-portal.hr/otvoren-dio-velikogoricke-obilaznice/50494/