Metro-portal.hr

objavljeno 12.05.2010. 22:31:00
GLAMOUR

Otvoren 63. filmski festival u Cannesu

Cannes je počeo premijerom filma "Robin Hood" Ridleya Scotta, a ove godine u žiriju su Tim Burton, Benicio Del Toro, Kate Beckinsale, Emmanuel Carrere...

(Getty Images)

Šezdeset treći filmski festival u Cannesu službeno je počeo u srijedu svjetskom premijerom filma "Robin Hood" Ridleya Scotta i svečanosti na kojoj je nazočila ekipa tog dugometražnog filma s glavnim glumcima Cate Blanchett i Russelom Croweom.

Nešto ranije, voditeljica svečanosti, francusko-britanska glumica Kristin Scott-Thomas dočekala je u festivalskoj dvorani ovogodišnjeg predsjednika ocjenjivačkog suda, majstora animacije Tima Burtona, uz još osmero članova među kojima su glumci Benicio Del Toro, Giovanna Mezzogiorno i Kate Beckinsale, pisac Emmanuel Carrere, glazbenik Alexandre Desplat i redatelj Victor Erice.

Ridley Scott nije došao na svečano otvorenje, jer se u Los Angelesu oporavlja od operacije koljena.

Ispred zgrade filmske palače okupio se velik broj ljudi koji su počeli stizati već sredinom poslijepodneva, uz brojne fotografe i kamermane koji su vrebali zvijezde u svečanim toaletama.

Među umjetnicima koji su bili česta meta fotografa bili su glumica Helen Mirren, Salma Hayek, Julie Gayet i Sandrine Bonnaire, glumci Jean-Marc Barr, Vincent Perez i Jean-Claude Vandamme te argentinski redatelj i pisac Santiago Amigorena. (hina/metro-portal)

12.05.2010. 22:31:00
http://metro-portal.hr/otvoren-63-filmski-festival-u-cannesu/39893/