Metro-portal.hr

objavljeno 25.07.2011. 21:33:39
MFF

Otvoren 14. Motovun Film Festival

Na ceremoniji otvaranja stavljeno u funkciju i Kino Remetinec, otvorili ga odvjetnici Nobilo i Prodanović

Motovun film festival po 14. put
Motovun film festival po 14. put (MFF)

Uz gole i bose volontere, te citiranje Zakona o javnom okupljanju, odvjetnici Anto Nobilo i Čedo Prodanović  otvorili su 14. Motovun Film Festival!

Neporedno prije samog otvorenja festivala, umjetnički direktor festivala u časnoj mirovini, Rajko Grlić, te odvjetnici Anto Nobilo i Čedo Prodanović u funkciju su stavili i jednu od posebnih atrakcija ovogodišnjeg festivala - Kino Remetinec.

Sama ceremonija svečanog otvaranja započela je uz Radu Šerbedžiju i Petrojvic Blasting Company,  u čijoj izvedbi je publika čula poemu 'Goli i Bosi',  koju je posebno za Motovun Film Festival napisao Predrag Lucić.

U skladu sa stihovima: «Ja skidam sebe, ja sebe svlačim, / Vidi što imam kad se razgaćim: / Gole kože nešto malo kvadrata... / Da mi je zguliš do kraja mandata. /  Pa da je prodaš ako već nisi, / Da ti ko barjak državni visi... / Možda ti zatreba, slobodno nosi, / Tvoj spas neka budu goli i bosi....", prvo je gola i bosa ostala većina organizacijskog i produkcijskog tima festivala, a potom je u poziranju za tradicionalnu festivalsku fotografiju isto učinilo i cijelo prepuno gledalište Kina Trg.

Potom su odvjetnici Anto Nobilo i Čedo Prodanović, citirajući članak 4. Zakona o javnom okupljanju te Zakon o izmjenama i dopunama istog, festival proglasili - otvorenim.

Festivalsku je publiku pozdravio i motovunski načelnik Slobodan Vugrinec, dok je ravanatelj festivala Igor Mirković najavio nezaboravnih 5 motovunskih dana i noći, kao i film 'Blue Valentine' Dereka Cienfrancea, a čijom je projekcijom i zaključena svečanost otvorenja.

25.07.2011. 21:33:39
http://metro-portal.hr/otvoren-14-motovun-film-festival/61666/