Metro-portal.hr

objavljeno 02.09.2011. 20:45:15
JAD I ČEMER

Otužna Hrvatska ipak pobijedila Maltu

Ekipa koja više nikad zajedno neće istrčati na teren blijedom igrom savladala smiješne Maltežane

Prosjačka opera na Malti

Ekipa koju je Bilić poslao na teren valjda ni sama nije znala zašto je u tom sastavu i što bi sad oni trebali raditi. Orijentacija na krila s napadačima koji nisu skakači ni robusni centarfori pokazala se izuzetno neučinkovitom. Mandžukić i Klasnić izgubljeno su trčkarali terenom, jer iza njih nije bilo nikoga.

Modrić i Joe Šimunić ostali su na klupi, Kranjčara ne može igrati, a Badelja je Bilić zabio na zadnjeg veznog u paru s Vukojevićem, kao da igramo protiv Barcelone. Rupu u sredini terena zadnji vezni su uspješno zatvarali u svom dijelu, ali prema naprijed ni lopte ni ideje.

Srna je, po tko zna koji put za redom, potpuno izgubljen i kapetanska traka oko njegove ruke izgleda kao loša šala. Jedina dvojica koji su nešto pokušavali bili su Badelj i Mandžukić, no ni oni nisu mogli baš sami.

Jedan odbijanac u 11. minuti Vukojević je s ruba šesnaesterca žabicom ubacio u gol i situacija je izgledala odlično, da nakon toga nije nastupila crna rupa s dodavanjima do 40 metara od gola, a nakon toga ništa.

Onda je u 32. minuti Badelj prvo uzeo loptu, zatim koordinirao njen put preko terena da bi na asistenciju Klasnića rutinirano zabio za 2:0. No, par minuta kasnije Mifsud je prošao između Lovrena i Ćorluke i ubacio za 2:1.

Drugo poluvrijeme je bilo čisto mučenje sve do ulaska Dujmovića, koji je zamijenio Badelja na zadnjem veznom, i već u prvom sljedećem napadu Badelj je fenomenalno centrirao i Lovren je zakucao za 3:1.

Do kraja utakmice revija gluposti s obje strane, rezultat je ostao isti unatoč izmjenama, a nama gorak okus u ustima i panika od prve reprezentacije koja nije D liga europskog nogometa, jer bi danas dobili gadne batine.

02.09.2011. 20:45:15
http://metro-portal.hr/otuzna-hrvatska-ipak-pobijedila-maltu/62833/