Metro-portal.hr

objavljeno 03.02.2012. 16:25:54
FANTASTIČNA PONUDA

Otputujte na karneval u Veneciju za samo 196 kuna!

Doživite Veneciju u najboljem izdanju uz popust od 30% na redovitu cijenu od 280 kuna i platite samo 196 kuna!

Karneval u Veneciji

Doživite čarobnu Veneciju u doba Karnevala! Za samo 196 kuna otputujte na najljepši karneval u Europi s agencijom Best Travel.

Znate li kako je nastao venecijanski karneval? Kad je daleke 1162. godine Mletačka republika izvojevala pobjedu nad suparničkom Aquilejom, oduševljenje je bilo toliko da su na Trgu sv. Marka danima pjevali, plesali i slavili. Ova je vojna pobjeda tako postala uvod u stoljetnu tradiciju karnevala u Veneciji, o kojem prvi zapisi datiraju cijelo stoljeće kasnije.

Početkom šesnaestog stoljeća raskalašeno ponašanje maskiranih stanovnika Venecije, koje je ponekad podsjećalo na rimske orgije, postalo je čuveno diljem Europe. No, to se nije svidjelo svemoćnom Napoleonu, koji je ukinuo maskenbal 1797. godine.

Zabrana je ubila duh karnevala, koji je na inicijativu talijanske vlade obnovljen tek 1980. u svom punom sjaju i od tad ponovno privlači turiste iz cijelog svijeta.

Program putovanja

Polazak autobusa iz Zagreba u 01:00 sat sa Autobusnog kolodvora, peroni 502-506. Slijedi noćna vožnja kroz Sloveniju uz usputna zaustavljanja prema Punta Sabbioni. Kraći odmor te odlazak vaporettom (brodom) od Punta Sabbioni do centra Venecije sa usputnim panoramskim razgledavanjem venecijske lagune s mnogobrojnim otocima.

Razgled znamenitosti Venecije. Po završetku razgledavanja, slobodno poslijepodne za vlastite programe, šetnju, shopping i uživanje u čarima Venecije... Oko 17.00 h povratak vaporettom s Trga Sv. Marka prema Punta Sabbioni. Predviđen dolazak u Zagreb je u kasnim večernjim satima.

Pogledajte ponudu putovanja u Veneciju agencije Best Travel

03.02.2012. 16:25:54
http://metro-portal.hr/otputujte-na-karneval-u-veneciju-za-samo-196-kuna/67882/