Metro-portal.hr

objavljeno 04.06.2010. 09:41:00
BIZARNA PRAVILA

Otpustili je zbog seksi izgleda

Bankarska službenica tvrdi da je otpuštena zbog nošenja odjeće koja je navodno bila previše seksi

Lorenzana i njezin sporan poslovni izgled
Lorenzana i njezin sporan poslovni izgled (Daily Mail)

33-godišnja Debrahlee Lorenzana otpuštena je iz Citibanke jer su njezine suknje i bluze ometale muške kolege u radu. Rečeno joj je da ne nosi visoke pete jer time privlači pažnju na svoju figuru, stoji u tužbi.

No, druge kolegice koje su nosile istu odjeću nisu smatrane problematičnima, stoga se postavlja pitanje gdje je točno bio problem. Ona je pak odlučila tužiti Citigroup, koja je vlasnik Citibank, za seksualno šikaniranje. Njezin odvjetnik vjerojatno je pogodio bit: "Otpuštena je jer šefovi nisu mogli kontrolirati svoj libido. No ona bi bila vrlo atraktivna i da nosi burkhu."

Lorenzana, koja je visoka 165 cm i teži oko 57 kg, počela je raditi u podružnici Citibanke na Manhattanu, u rujnu 2008. Kako tvrdi, ovisna je o šopingu i lijepoj odjeći, no za posao kupuje isključivo poslovnu kolekciju modnog lanca Zara.

Ubrzo nakon što je počela raditi u toj banci, šefovi su krenuli sa seksističkim komentarima o njezinom izgledu. Naređeno joj je da promijeni stil, no kada je ukazala da se i druge kolegice tako odijevaju, žalba joj nije prihvaćena.

"Nikad se nisam oblačila neukusno. Volim modu, no na poslu sam uvijek profesionalna. Žao mi je što nekom smetaju moje obline, ali ja tu ne mogu pomoći. Ne mislim se udebljati ili smršaviti i tako narušiti zdravlje zbog posla", izjavila je Lorenzana.

04.06.2010. 09:41:00
http://metro-portal.hr/otpustili-je-zbog-seksi-izgleda/41724/